espresso

בשנת 1919 פתח משה לנדוור בית קפה קטן במרכז ברלין שהפך במהירות לאחד הפופולריים בעיר. לנדוור הצמיד לבית הקפה שטח נוסף, שבו עסקה המשפחה בקליית הקפה ובייצורו. ב-1933, עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בתל אביב. מייד עם בואו ארצה הקים משה לנדוור את בית הקלייה הראשון לקפה ברחוב אלנבי מול הים. זמן קצר לאחר מכן אף הרחיב את בית הקלייה והעבירו לאלנבי 123.

קפה לנדוור הפך לנפוץ ביותר בארץ עוד לפני הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. אחרי הקמת המדינה, בימי הצנע של שנות ה-50, שווקו בארץ כמעט אך ורק תחליפי קפה על בסיס ציקוריה. קפה אמיתי אפשר היה אז למצוא רק בלנדוור. גם בשנים שלאחר מכן נותר בית הקלייה של קפה לנדוור מוקד משיכה לאוהבי הקפה במדינה הצעירה, ורבים צבאו על חנות המפעל מידי יום כדי לרכוש שם את הקפה האמיתי שלהם, שנותר מצרך נדיר במשך שנים ארוכות.

הביקוש המשיך וגאה, ובשנת 1964 נוכח לנדוור כי בית הקלייה הקטן ברחוב אלנבי 123 כבר אינו יכול לספק את דרישות הלקוחות. בית הקלייה התרחב ועבר לאזור התעשייה בחולון, שם הוא שוכן עד היום. בימים אלה הוא משתרע על פני שטח של כ-1000 מ"ר.
בתחילת שנות ה-80 מכר משה לנדוור את המפעל לקבוצת פדרמן ובניו (אחזקות) בע"מ. גם לאחר שעברה לבעלות החדשה, שמרה חברת קפה לנדוור על המתכונת המשפחתית ועל שיטות הייצור המיוחדות שהפכו את הקפה שלה לטעים ואיכותי כל כך.
קפה לנדוור שומר על ייחודו בזכות התערובות המיוחדות, הקלייה האיכותית והטחינה לגרגירים עדינים, בשילוב עם ידיהם המנוסות והבטוחות של עובדי החברה. לא פלא לפיכך, שרבים מלקוחות החברה הם ותיקים ונאמנים כל כך, ובהם גם משפחות ששותות קפה לנדוור מזה שלושה וארבעה דורות.

בשנת 1919 פתח משה לנדוור בית קפה קטן במרכז ברלין שהפך במהירות לאחד הפופולריים בעיר. לנדוור הצמיד לבית הקפה שטח נוסף, שבו עסקה המשפחה בקליית הקפה ובייצורו. ב-1933, עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בתל אביב. מייד עם בואו ארצה הקים משה לנדוור את בית הקלייה הראשון לקפה ברחוב אלנבי מול הים. זמן קצר לאחר מכן אף הרחיב את בית הקלייה והעבירו לאלנבי 123.

espresso

קפה לנדוור הפך לנפוץ ביותר בארץ עוד לפני הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. אחרי הקמת המדינה, בימי הצנע של שנות ה-50, שווקו בארץ כמעט אך ורק תחליפי קפה על בסיס ציקוריה. קפה אמיתי אפשר היה אז למצוא רק בלנדוור. גם בשנים שלאחר מכן נותר בית הקלייה של קפה לנדוור מוקד משיכה לאוהבי הקפה במדינה הצעירה, ורבים צבאו על חנות המפעל מידי יום כדי לרכוש שם את הקפה האמיתי שלהם, שנותר מצרך נדיר במשך שנים ארוכות.

הביקוש המשיך וגאה, ובשנת 1964 נוכח לנדוור כי בית הקלייה הקטן ברחוב אלנבי 123 כבר אינו יכול לספק את דרישות הלקוחות. בית הקלייה התרחב ועבר לאזור התעשייה בחולון, שם הוא שוכן עד היום. בימים אלה הוא משתרע על פני שטח של כ-1000 מ"ר.
בתחילת שנות ה-80 מכר משה לנדוור את המפעל לקבוצת פדרמן ובניו (אחזקות) בע"מ. גם לאחר שעברה לבעלות החדשה, שמרה חברת קפה לנדוור על המתכונת המשפחתית ועל שיטות הייצור המיוחדות שהפכו את הקפה שלה לטעים ואיכותי כל כך.
קפה לנדוור שומר על ייחודו בזכות התערובות המיוחדות, הקלייה האיכותית והטחינה לגרגירים עדינים, בשילוב עם ידיהם המנוסות והבטוחות של עובדי החברה. לא פלא לפיכך, שרבים מלקוחות החברה הם ותיקים ונאמנים כל כך, ובהם גם משפחות ששותות קפה לנדוור מזה שלושה וארבעה דורות.

Layer-1

בשנים האחרונות ביצעה חברת קפה לנדוור שדרוג טכנולוגי ותפעולי של בית הקלייה. בעקבות המהלך חלו שיפורים משמעותיים בכל תשתיות הייצור – קלייה, טחינה, אחסנה, שינוע ואריזה. כמו כן, קפה לנדוור שיפרה את מערכות הבקרה במפעל ובמעבדה. המפעל עומד כעת בתקנים המחמירים ISO-9001 ו-ISO 22000:2005, המשקפים את דרישתנו לאפס ליקויים. התוצאה של המהלך המקיף הזה היא הקפה הטוב ביותר שניתן לייצר.

בשנת 2004 חברו קבוצת יזמים מתחום המסעדנות וחיי הלילה של תל אביב, לבית הקלייה הוותיק, כדי להקים את רשת בתי הקפה לנדוור. כיום, מפעל הקלייה של קפה לנדוור הוא המשוכלל והמתקדם מסוגו בישראל. הנסיון הרב שצברנו במהלך השנים, לצד רמת השליטה והבקרה על תהליכי הייצור, מבטיחים תוצרת טרייה ואיכותית לכל סוגי הקפה הקלוי. בנוסף, כל מוצרי קפה לנדוור נושאים את כשרות "בד"צ העדה החרדית".

בזכות השמירה הקנאית על המסורת המשפחתית רוויית האהבה לקפה, יכולים גם היום לקוחות אוהבי קפה ליהנות מקפה קלוי, טחון ואיכותי, במיטב המסורת שהחל משה לנדוור לפני קרוב ל-100 שנה.
החזון של קפה לנדוור הוא לקדם ולהטמיע תרבות שתיית קפה בבית, בעבודה ובמקומות הבילוי, ולהמשיך להכניס חידושים בענף, כפי שעשינו מאז ומתמיד.
לנדוור – רק קפה מאז 1919