החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

טחינת קפה

11-1
11-1

למה צריך לטחון קפה ולמה לטחון קפה בבית?

מדוע אי אפשר להשתמש בפולי הקפה כפי שהם? לאמיתו של דבר ניתן להכין קפה גם מפולי קפה שלמים, אך התוצאה מאכזבת ביותר.
טחינת הקפה מיועדת לשבור את הקליפה הקשה של פולי הקפה ולהגדיל את שטח הפנים של גרגרי הקפה.

כך המים ממצים היטב את השמן מתוך הקפה, והופכים אותו למשקה המדהים אותו אנו שותים.

עובי הטחינה

עובי הטחינה הוא אחד המדדים החשובים בטחינת הקפה. עובי הטחינה נקבע בהתאם לסוג הקפה שברצוננו להכין.
ככל שהטחינה גסה יותר, יש פחות מגע בין המים לבין הקפה הטחון ונדרש יותר זמן כדי למצות את השמנים והארומה מהקפה.
הכלל לקביעת עובי הטחינה פשוט מאוד, ככל שלחץ המים המופעל לחליטת הקפה גדול יותר, נדרשת טחינה דקה יותר.

(יוצא מכלל זה הוא הקפה הטורקי, הדורש טחינה דקה במיוחד, לכדי אבקה, הנשארת כמשקע בתחתית ספל הקפה).

לא קיים תקן המגדיר את עובי הטחינה. לכל מטחנת קפה יש סקאלה משלה, ובמשך כל הזמן המשתמש לומד כיצד לכוון את המטחנה בהתאם לצרכיו.

4 רמות מוגדות של טחינת קפה:

טחינת קפה גסה – גרגרי הקפה הטחון דומים במרקמם לסוכר לבן – מתאים לפלנג׳ר ולפילטר
טחינת קפה בינונית – עובי גרגרי הקפה הטחון דומה לזה של מלח שולחני – מתאים למקינטה ולמכשיר ואקום
טחינה קפה דקה – עובי גרגרי הקפה הטחון דומה לזה של פלפל שחור טחון – מתאים למכונות הקפה
טחינה קפה דקה מאוד – הקפה טחון לאבקה – מתאים לקפה טורק

מטחנות קפה ממולצות לבית ולעסק אפשר למצוא באתר שלנו

עגלת קניות
יש לי חשבון באתר

פעם ראשונה שלי כאן?

התחילו להקליד כדי לראות מוצרים שאתם מחפשים.
JUNAMIבניית אתרים JUNAMI
חנות
רשימת המועדפים
0 פריטים עגלה
החשבון שלי