תהליך קליית הקפה

פולי-קפה-1

תהליך קליית הקפה

אם יש עובדה אחת שכולם מסכימים עליה  – היא שאין כמו כוס קפה טובה. בין אם היא מגיעה בשעות הבוקר רגע לפני שאנחנו מתחילים את היום, בצהריים כדי להתניע אנרגיות מחדש, או בערב, אחרי ארוחה טובה וטעימה. מחקרים שונים כבר הוכיחו שכוס הקפה היא לא רק טעימה ומרעננת – אלא גם טובה לבריאות שלנו הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. מומחי קפה לנדוור מסבירים על התהליך שעוברים פולי הקפה מרגע הקלייה ועד הרגע שהם מגיעים אליכם למכונה, ומשם לכוס הקפה.

פולי קפה לנדוור

שלב ראשון – ניקוי פולי קפה

השלב הראשון בתהליך הקלייה, הוא שלב הריקון והניקוי של פולי הקפה. פולי הקפה שמגיעים ממדינות שונות, לרוב דורשים תשומת לב מיוחדת רגע לפני שמתחילים בתהליך הקלייה, שכן מדובר בפולי קפה שאינם עדיין ראויים למאכל או לשתייה. לכן, בשלב הראשון של תהליך הקלייה, מרוקנים פולי קפה מהשק בו הגיעו ממדינת המוצא, ומעבירים אותם בניקוי יסודי מאבק וגופים זרים כמו אבנים, עלים וסיבי השקים. לאחר שלב הניקיון, מתחיל שלב הקלייה.

שלב שני – קליית פולי קפה

כשמדברים על פולי קפה, ישנן שתי שיטות עיקריות שדרכן ניתן לקלות אותם –

שיטת האוויר החם –

שיטה זו נחשבת לשיטה “המודרנית” לקליית פולי קפה. במהלכה, מכניסים אוויר שחומם בחום גבוה, בלחץ לתוך התוף המסתובב, בתוכו ניתן למצוא את פולי הקפה. לשיטה זו ישנם יתרונות רבים אבל חיסרון גדול אחד. השיטה אמנם מאפשרת לנו לקלות מספר רב יותר של פולי קפה בפרק זמן קצר יותר לצד שליטה רחבה יותר על מהירות הסיבוב של תוף הקלייה ופרופיל הקלייה אך מהירות הקלייה (מהירות גבוהה) לא מאפשרת לפולי הקפה לפתח את הטעם המלא והעשיר שהם מסוגלים לפתח במהלך הקלייה.

שיטת המגע –

השיטה המסורתית לקליית פולי קפה. בשיטה זו, משתמשים בתא שריפה ע”י להבה, ועל גבי תא השריפה – ישנו תוף מברזל יצוק עבה מאוד שגורם להתפשטות חום אחידה שמסתובב. התוף מסתובב ללא הרף. בתוך התוף מותקנות כנפיים המוודאות שכל פולי הקפה יגיעו למגע עם המתכת ובכך – ייקלו באופן אחיד. לשיטה זו ישנם יתרונות רבים כשהחשוב מכולם הוא זמן קלייה ארוך יותר בטמפרטורות מבוקרות שגורמות לפולי הקפה התפתחות מלאה של כל מרכיביי הארומה והטעם. בשיטה זו אנו מקבלים פולי קפה עם טעם עשיר ונינוח שרק קפה יכול להפיץ.

שלב שלישי – קירור והמתנה

לאחר הקלייה, מועברים פולי הקפה לקירור ולהמתנה של 48 שעות במיכל אטום. המתנה זו מעין “צינון ורגיעה” שעוברים פולי הקפה, לאחר תהליך הקלייה.

היעד הבא הוא כוס הקפה שלכם.

 

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות