fbpx

שחור ושמרני או קר ונועז?

1

שחור ושמרני או קר ונועז?

שחור ושמרני או קר ונועז?

מה הקפה שלך אומר עליך? פסיכולוגית אמריקאית ביצעה מחקר שמטרתו למצוא קשר בין העדפות הקפה של אנשים לבין האישיות שלהם. המסקנות (שכדאי לקחת בעירבון מוגבל): אל תתווכחו עם שותי הקפה השחור וכדאי לכם למצוא חברים שאוהבים לאטה

סוג הקפה שאתם מזמינים עשוי לספר על האישיות שלכם יותר ממשה שאתם חושבים. כך טוענת פסיכולוגית אמריקאית, שביצעה מחקר שמטרתו הייתה למצוא התאמה בין טיפוסי אישיות לבין הקפה שאנשים מעדיפים. יש לנו הרגשה שמי שמוסיף כרגע חלב סויה לכוס הקפה הנטול שלו, לא יתלהב מהמחקר, אבל כדאי לקרוא עד הסוף.

 

דורוואסולה, פסיכולוגית קלינית ופרופסורית באוניברסיטת קליפורניה שעוסקת בין היתר בהרגלי אכילה, סקרה לצורך המחקר שלה יותר מ-1,000 שותי קפה. כדי לבדוק האם כוס הקפה מרמזת משהו על מוחצנות או מופנמות, סבלנות, פרפקציוניזם, חום, דריכות, רגישות ותעוזה חברתית, המשתתפים נשאלו כיצד היו מתנהגים במצבים שונים – מתכנון ארוחה רבת משתתפים ועד המתנה בתור ארוך, ובנוסף הם דיווחו איזה קפה הם נוהגים להזמין. בסופו של דבר דורוואסולה ייחסה לכל כוס קפה מאפיינים אישיות מרכזיים, תכונות חיוביות ותכונות שליליות. התוצאות, היא אומרת, לא היו מפתיעות. בואו נראה אם הן יפתיעו אתכם.

 

קפה שחור. אוהבי הקפה השחור הם אנשי “אולד סקול” שמרנים. הצדדים החיוביים באישיותם כוללים נטייה לשמור על פשטות, סבלנות ויעילות. הצדדים האפלים שלהם כוללים גסות רוח, עקשנות והתנגדות לשינויים והם גם עלולים להיות שקטים ומצוברחים.

לאטה. בקטגוריה הזאת דורוואסולה כללה אנשים שמוסיפים סוכר וחלב או שמנת לקפה שלהם. אנשי הלאטה מחפשים נוחות, הם מרצים את הזולת, קל לקרוא אותם וכמובן – הם אוהבים להמתיק את המרירות שבחיים. לשבחם של הלאטיים מציינת החוקרת שהם נדיבים בזמן ויעשו כל מה שהם יכולים כדי לעזור לאחרים. מצד שני הם נוטים לצאת מפרופורציות ולא תמיד מטפלים בעצמם כראוי.

שייקים ומשקאות קפה קרים. חובבי הכוסות הגבוהות הם אנשים שמנסים דברים חדשים, נועזים חברתית וחובבי טרנדים. מאפייניהם החביבים כוללים ילדותיות, ספונטניות ודמיון מפותח. מאפייניהם החביבים פחות הם התמכרות בקלות, בחירות בריאותיות לא נכונות ופזיזות.

בוחשי התחליפים. או, לפי הגדרתה של דורוואסולה, אלה ששותים קפה נטול קפאין, מוסיפים חלב סויה או שהזמנת הקפה שלהם כוללת בקשות ספציפיות מאוד. החבורה הזאת אוהבת להיות בשליטה, ייתכן שיתייגו אותם כאנוכיים, הם אובססיביים, פרפקציוניסטים ומודעים מאוד לגופם ולבריאותם. לזכותם ייאמר שהם נוטים לעשות בחירות בריאותיות נכונות. לגנותם מצאה דורוואסולה שהם מתמקדים יותר מדי בחוקים, שליטה והוראות, רגישים מדי ונוטים לדאגנות.

קפה נמס. אוהבי הקפה הנמס, שאצלנו בישראל מצוי כמעט בכל מטבח והוא כמעט משקה לאומי, הם מסורתיים במובנים מסוימים, נינוחים ודחיינים. התכונות החיוביות של הנמסים שדורוואסולה מצאה הן זרימה עם החיים והיכולת להפריד את המוץ מהתבן. מצד שני הם נינוחים מדי, דוחים דברים ועלולים להזניח עניינים בריאותיים חשובים ולא מצטיינים בתכנון תוכניות.

בסופו של דבר קפה הוא רק קפה
אם אתם שוקלים לנטוש את הקפה הנמס שלכם לטובת שחור חזק, חכו רגע. זה מה שדורוואסולה אומרת במילותיה שלה על תוצאות המחקר: “גיליתי ששותי הקפה השחור היו ישירים, יציבים ולא משתטים. במקביל החבר’ה של הנטול הכפול, סויה והרבה קצף נטו להיות אובססיביים ושתלטנים יותר. שותי הלאטה נטו יותר לנוירוטיות ולמאמץ לרצות את הזולת, בעוד ששותי הקפה הנמס אהבו במיוחד לדחות דברים. לבסוף, החבר’ה המתוקים שמזמינים את המשקאות המתוקים ההם (כלומר משקאות קרים) היו ילדים מגודלים שהשתמשו בבלוטות הטעם כמו זאטוטים.”

אל תתעצבנו, כי דורוואסולה הוסיפה שעל אף שיש נתונים שמגבים את ההבחנות שלה, בסופו של דבר “הקפה שאנחנו מזמינים אינו מגדיר אותנו יותר מאשר המזל האסטרולוגי שלנו… אם אנשים היו קלים כל כך לתיוג, החיים היו הרבה פחות מעניינים.” אנחנו אגב, היינו מתים לדעת איזה קפה מזמינה פרופסור רמאני דורוואסולה.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *