שאלה: קרמה במכונת אספרסו

3

שאלה: קרמה במכונת אספרסו

כאשר אני מכין אספרסו במכונה, לא תמיד נוצרת קרמה עשירה, למה?

זוהי בעיה נפוצה שכמעט כל מי שיש לו מכונת קפה בבית או במשרד נתקל בה. יכולות להיות מספר סיבות למחסור בקרמה בקפה:

1. לא הוכנס מספיק קפה לפילטר / ראש המכונה

מחסור בקפה בראש המכונה יוצר מרווח של אוויר, אשר מונע מהקפה ליצור לחץ שיוצר את הקרמה המבוקשת.

2. הקפה טחון גס מדי

במידה והקפה טחון גס מדי (טחינה של קפה אספרסו היא דקה יותר מטחינה של קפה פילטר לדוגמא), הקפה יזרום מהר מדי ו”בקלות” מדי, מה שיגרום לכך שלא יווצר הלחץ ליצירת הקרמה.

3. טמפרטורת המים לא נכונה

אם טמפרטורת המים לא מספיק חמה, הקפה לא נחלט כראוי, מה שכמובן פוגע בטעם ובמראה של הקפה שזה מתבטא גם בקרמה.

4. הקפה ישן מדי

קפה ישן מדי או קפה שלא אוחסן כראוי מאבד מהטעמים ומהארומה שלו. זה עשוי לגרום לכך שהקפה תפל או לא טרי ולכן משפיע על איכות הקפה ועל התוצאה של חליטת הקפה.

5. המכונה לא מייצרת מספיק לחץ

אם ישנה בעיה במכונה והיא לא מצליחה לייצר את הלחץ הראוי בעת חליטת האספרסו, אז לא תיווצר קרמה אפילו אם כל שאר המשתנים תקינים.

כעקרון עלינו להקפיד על המשתנים הבאים על מנת שהקפה במכונה ייצא באיכות המיטבית:

– קפה טרי ואיכותי

– עובי טחינה מתאים למכונה

– כמות נכונה של קפה בראש המכונה

– מכונה תקינה וחמה בעת החליטה

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *