שאלה: הרכבת תערובות קפה

שאלה: הרכבת תערובות קפה

שאלה מהבית:

האם תערובות קפה מורכבות רק מפולי ערביקה או רובוסטה או משילוב של שניהם?

באופן כללי, תערובות קפה מורכבות משילוב של זני ערביקה ורובוסטה.

השילוב של הזנים נותן איזון של טעמים, עוצמה, חמיצות וגוף (body).

יחד עם זאת, ישנן תערובות קפה, בדר”כ של אספרסו, אשר מתבססות על 100% פולי קפה ערביקה.

לדוגמא, חברת illy האיטלקית מתגאה בכך שכל תערובות הקפה שלה הן על טהרת הערביקה.

לא ידוע על תערובות קפה המתבססות אך ורק על פולי רובוסטה משום שתערובת שכזו בדר”כ תהיה בעלת טעם קפה מאוד דומיננטי אשר רוב האנשים לא ייהנו ממנו.

חשוב לקחת בחשבון גם את הפרמטר של מחירי הקפה – באופן כללי, פולי ערביקה עולים בערך פי 2 ויותר מפולי רובוסטה.

זוהי סיבה נוספת לשילוב של שני הזנים, על מנת ליצור תערובות קפה במחירים סבירים.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות