מחקרים מצביעים על כך שריח הקפה טוב למוח

DSCF8043landwer_1

מחקרים מצביעים על כך שריח הקפה טוב למוח

סופר כבר רבות על היתרונות של הקפה והתרומה שלו לפרודוקטיביות שלנו, לצד העובדה שרובנו פשוט אוהבים להתענג על הטעמים המגוונים של המשקה החמים. כיום ישנה הסכמה כללית על כך שקפה טוב לבריאותנו, ישנם אפילו מחקרים שהוכיחו שקפה מאריך את חיינו, מסייע להיאבק בסוגי הסרטן השונים, מחלות לב, דלקות ודמנציה. עכשיו, לאחר שאר התגליות המרעישות, מחקר חדש הוכיח שאנחנו אפילו כבר לא צריכים לשתות את הקפה, על מנת להפיק סגולות שונות – אלא רק להריח אותו.

קפה לנדוור

ניחוח קפה כמשפר ביצועים

מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארה”ב, מגלה כי ריחם של פולי קפה איכותיים גורם להשפעת פלצבו על אנשים, בכך שהוא מספק להם תגבור קוגניטיבי בעת ביצוע משימות אנליטיות המשיגות תוצאות גבוהות יותר. במילים אחרות – ריח הקפה יכול לעזור לשפר את היכולות האנליטיות והמתמטיות שלנו. עורכת המחקר, אדריאנה  מדזהרוב, משתפת שלא רק שהריח של הקפה סייע לאנשים להשיג תוצאות אנליטיות גבוהות יותר, אלא גרם להם גם להאמין שהם יכולים להגיע לתוצאות גבוהות יותר, והציפייה לכך הייתה שותפה להצלחה זו.

המחקר כלל מבחן שבו היו 10 שאלות באלגברה, כאשר הנבדקים היו כ-100 תלמידים במכללה לעסקים. הנבחנים התחלקו לשניים – חצי מהם ביצעו את המבחן בחדר שבו היה ניחוח של קפה, והחצי השני נבחן בחדר שבו הריח היה נטרלי. לאחר שהתברר כי הנבחנים בחדר בעל ניחוח הקפה השיגו תוצאות גבוהות יותר באופן משמעותי לעומת הקבוצה השנייה, מבצעי המחקר המשיכו את המחקר בביצוע סקר של 200 משתתפים שבחן את תפיסתם של הנבחנים בהשפעה של ריחות מסוימים על הביצועים הקוגניטיביים שלהם.

תוצאות הסקר הראו, שהתלמידים שנבחנו מאמינים  שהם יהיו יותר ערניים בסביבה בה ניחוח של פולי קפה איכותיים, לעומת חדר בעל ניחוח של פרחים או ללא ריח בכלל. תוצאות אלה הובילו את החוקרים למסקנה שייתכן והתוצאות שהתקבלו ממשתתפי המחקר נבעו באופן ישיר מהשפעת הציפייה  שהייתה למשתתפים בעת החשיפה לניחוח הקפה.

זה לא רק הקפה

בסופו של דבר, עורכי המחקר סיכמו שלריחות שאנחנו מריחים בסביבתנו יש השפעה ישירה על ההתנהגות שלנו. כפי שהניחוח של פולי קפה איכותיים גרם לאנשים להאמין שהם ישיגו תוצאות גבוהות יותר, כך גם ניחוחות של אוכל שאנו מריחים במהלך הקניות בסופר או במהלך הסיבוב בקניון, יכולים לשכנע אותנו שאנחנו רעבים, גם כאשר אנחנו לא. אופן השימוש החיובי ביותר בתגלית הזו, יוכל לסייע לעובדים לשפר את הביצועים שלהם באמצעות השפעה של ניחוחות שונים.

אז בפעם הבאה שתכינו לעצמכם ספל קפה, קחו רגע להעריך את הארומה הייחודית שלו, לכו תדעו, אולי זה יעזור.

 

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *