fbpx

ראיון עם סופי, מדריכת הקפה של לנדוור

2

ראיון עם סופי, מדריכת הקפה של לנדוור

סופי כהן, מדריכת קפה מקצועית

שנתיים וחצי בחברה, מדריכה בשטח את צוות הבריסטה של לקוחות החטיבה המקצועית של לנדוור (בתי הקפה, מסעדות ומלונות), אודות תפעול, תחזוקה והכרת הציוד, סוגי המשקאות הקיימים, אופן ההכנה וההגשה שלהם וכמובן הקצפת חלב.

בעבר אחראית בר ברשת ארומה ומנהלת מסעדה בקפולסקי. במסגרת תפקידיה הקודמים עברה הכשרות רבות בתחום הקפה ובמהלך התקופה בלנדוור למדה רבות על ייצור קפה, זני הקפה השונים ומשמעותם וצברה נסיון של מאות הדרכות ללקוחות החטיבה המקצועית.


מה כוללת עבודתך?
העבודה נחלקת ל-2 תחומים עיקריים: ביקור לקוח לצורך בדיקת תקינות הציוד וטיפול בבעיות טכניות פשוטות, והדרכות קפה מקצועיות.

ביקורי לקוח כוללים בדיקת כיוון הטחינה, כיוון המכונה, העלאת לחץ או טמפרטורה, בעיות במרככים והסבר לצוות על תפעול ותחזוקה שוטפת של המכונה.

במסגרת הדרכות הקפה, אני מלמדת את הצוות לתפעל את המטחנה, המכונה והמקציף, כדי לייצר את כוס הקפה המשובחת ביותר. אני בודקת פרמטרים כגון: זליגת האספרסו, סמיכות הקרמה, צבע, מרקם וטמפרטורה. בדרך כלל כבר על פי הצליל אני מזהה, האם הם מקציפים טוב את הקפה, ובודקת את איכות הטחינה לפי מגע יד ועין. עד שהם לא מכינים את הקפה המושלם, אני לא יוצאת משם.

בתור מומחית קפה, איך את אוהבת את הקפה שלך?
קפוצ’ינו. שליש קצף, שליש חלב ושליש אספרסו בטמפרטורה של 60 מעלות.

תני טיפ לקפה מוצלח
הקפדה על הקצפה טובה – חלב קרמי מבריק ללא בועות בטמפרטורה של 60 מעלות.
מי הלקוחות שהדרכת?
מסעדות קימל, התרנגול הכחול, אידי דגים, מסעדת 206, מלון ממילא, מלון מצודת דוד ירושלים, רשת בתי הקפה לנדוור ועוד.

“הפתעה” מקצועית
בריסטות לא מכירים את אופן ההכנה המדוייק של אמריקנו. קודם מוזגים את המים החמים ועל זה את האספרסו, ברוב המקומות עושים הפוך…

סיפוק מקצועי
כשלקוחות שהדרכתי מצלמים ושולחים לי תמונות של ציורים בקפה, או הקצפות יפות. חלקם גם מתייגים אותי בפייסבוק על תמונות של יצירותיהם.

שוק הקפה בישראל לאן?
אני שמחה לגלות שתרבות הקפה בישראל מתפתחת מאוד בבית, במשרד ובמקומות הבילוי. יותר ויותר אנשים מעדיפים את הקפה שלהם עשוי מקצועי, מפולי קפה טריים ואיכותיים ולא מסתפקים בקפה בינוני. אני גאה להיות חלק מחברה ישראלית מובילה בתחום הזה.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *