קפה הפוך?

1

קפה הפוך?

כמה מוחות יצירתיים לקחו את זה למקומות אחרים….

הקפה של הבוקר וגם זה של אחר הצהריים נראה כמו הדבר הכי פשוט בשגרת חיינו. כמה כבר אפשר להתפרע איתו – להוסיף עוד כפית סוכר? לשתות אותו מספל של הלו קיטי? אצל רובנו קפה הוא קפה וטוב שכך, אבל כמה מוחות יצירתיים לקחו את הפולים הריחניים למקומות אחרים

קפאין בגרבונים
זוכרים שסיפרנו לכם שקפה עוזר לביצועי ספורטאים? חברת Skin Kiss הבריטית רתמה את סגולותיו של הקפאין לטובת אלה שרוצות להתחטב בלי להזיע בחדר הכושר או על מסלול הריצה והמציאה את גרבוני הקפאין. על פי פרסומי החברה, בבד הגרבונים מוטמעות מיקרו קפסולות שבתגובה לחום הגוף משחררות קפאין. ב-Skin Kiss וכן בחברות נוספות שמייצרות פריטים דומים מבטיחים שלבישת בגדי הקפאין עוזרת לשרוף שומן, לחטב את הרגליים, לשפר את מראה העור ואת גמישותו, להפחית צלוליט ומראה “עור תפוז” ולצמצם היקפים. אגב, מוצרים קוסמטיים רבים שנועדו להפחית צלוליט מכילים קפאין. מי שרוצה לעבור לשיטת עשה זאת בעצמך, יכול להוסיף קפה טחון לקרם גוף או לשמן קוקוס ולעסות בתערובת את האזור הבעייתי.

 

קפה על הראש
שימוש קוסמטי נוסף לקפה הוא צביעת שיער. זאת שיטה שמתאימה במיוחד לחובבי הגוונים הברונטיים שרוצים להימנע מהכימיקלים שבצבע שיער מסחרי. התהליך פשוט: מערבבים רבע כוס מרכך שיער עם כפית אבקת קפה נמס ועם רבע כוס קפה מוכן חם. מניחים לתערובת לעמוד למספר דקות ואז ממשיכים בצביעה כמו בתכשיר רגיל. אפשר להשתמש בקפה גם בשביל להעמיק את הברק בשיער. בשביל זה צריך לשטוף את הראש בקפה טרי (אבל מקורר!), להניח לו להיספג במשך 10 דקות, ולחפוף. שיטוט קצר באינטרנט מגלה ששתי השיטות פופולריות והמתנסים בהן שמחים לחלוק חוויות וטיפים.

 

קפה עם שמפניה
קוקטיילים עם קפה אינם מוזרים ולמעשה אפילו אהובים למדי. הדוּד, גיבור סרט הקאלט ביג ליבובסקי, עשה יחסי ציבור מצוינים ל-White Russian – קוקטייל של וודקה וליקר קפה שמוגש עם שמנת. קוקטיילים אחרים כמו ג’באניטי מכילים בנוסף לאלכוהול גם אספרסו ולא רק ליקר קפה. אבל מי שלקח את הקפה והאלכוהול שלו למחוזות תמוהים באמת, הוא פרדריק הגדול שמלך על פרוסיה באמצע המאה ה-18. פרדריק היה היפסטר בתקופתו, גם אם לא שמעו אז על המושג הזה, וחובב של שיק צרפתי. את שתי הנטיות הללו הוא מיזג יחד למשקה החביב עליו – קפה מבושל בשמפניה. הקפה היה אז חדשני ואופנתי באירופה ולשמפניה, כידוע, יש שיק צרפתי. יש שמועות שפרדריק אפילו נהג להוסיף חרדל למשקה הקפה שלו, אולי בשביל לחזק את הטעם הצרפתי. אגב, הוא אסר על סחר קפה בארצו במטרה להגן על תעשיית הבירה והעניש חיילים בצבאו שנתפסו שותים קפה.

 

כמה מלח בקפה?
רוב האנשים שאנחנו מכירים מוסיפים לקפה שלהם סוכר או ממתיק אחר, לפעמים גם הל. אבל אפשר למצוא ברחבי העולם התוספות מגוונות הרבה יותר מאלה. במרוקו בוחשים אל הקפה המון תבלינים, ממש כמו לאוכל. אם תבקרו שם אולי תמצאו בספל שלכם, חוץ מפולים טחונים, גם פלפל שחור, זנגביל, הל, קינמון ואגוז מוסקט. בבית הקפה היוקרתי ביותר בטייוואן, 85C Bakery Cafe החלו להגיש לפני כמה שנים קפה עם מלח ים, שמיד הפך למשקה המבוקש ביותר בתפריט. גם האתיופים, השייכים לאומה שלה תרבות קפה מפותחת במיוחד, נוהגים לעתים להגיש את הקפה עם קומץ מלח במקום סוכר. המלח מאזן את המרירות ומדגיש את טעם הקפה. ברוסיה, ליד השוט של הוודקה, מגישים פרוסת לימון, שעליה מפזרים קפה טחון וסוכר, לאכילה לפני השתייה.

 

קפה שעשוי מתה
לפעמים שואלים אתכם “מה תשתו – תה או קפה?” ואתם קצת מתלבטים, בעיקר אם עברתם את מכסת הקפאין היומית שלכם. המותג redespresso פתר את הבעיה. “אספרסו אדום” הוא אספרסו שעשוי מתה רויבוש, או במילים אחרות: תה שמתנהג כמו קפה. הוא נמזג כמו אספרסו ממכונת אספרסו לספלים של אספרסו ואפשר להכין ממנו את כל שאר משקאות הקפה האהובים: הפוך, אמריקנו, לאטה, מקיאטו ואת שלל המשקאות הקרים – רק בלי הקפאין. זה נחמד שאפשר לגוון, אבל אנחנו רוצים את הקפה שלנו אמיתי וחזק, בבקשה.

רוצים לצאת להרפתקאות קפה עם חרדל, מלח, גרבונים, מרכך שיער ופלפל שחור? למה לא. אנחנו בעד! אבל יש לנו הרגשה שבסופו של יום, אפילו הרפתקני הקולינריה הנועזים ביותר, שמחים לחזור אל הקפה המוכר והטוב של היום-יום, זה עם הניחוח, הטעם והצבע שעושים אותו למשקה שרובנו פשוט לא יכולים בלעדיו. גם בלי תוספות אקזוטיות.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות