fbpx

קפה? אני יודע איך!

111

קפה? אני יודע איך!

איך עושים קפה

היום, כולם כבר מבינים בקפה. וכולם גם יכולים להגיד לכם איך לעשות את הקפה שלכם הכי טעים, הכי טוב, הכי מושקע, הכי חזק. אנחנו לא מתווכחים עם כולם, כי הרי כל אחד ואחד מאיתנו הוא באמת היחיד שיודע מה הכי טעים לו עצמו, ועדיין, הנה כמה המלצות על להכין את כוס הקפה שלכם, כדי שתהיה הכי טעימה שיש. ותסמכו עלינו: קפה זה העסק שלנו.
קודם כל, משהו שכדאי להקפיד עליו: בין אם אתם משתמשים במכונה או מכינים את הקפה בעצמכם, כדאי מאוד להשתמש במים מסוננים. המים הם רכיב מרכזי בקפה, והמים בישראל אינם מהטעימים ביותר. שימוש במים מסוננים ישפר תמיד את טעם הקפה. במקרה של שימוש במכונת קפה, חשוב מאוד להקפיד על טיפולי אבנית תקופתיים שישמרו על המכונה לאורך זמן.
ולאוהבי הקצף: ישראלים אוהבים חלב מוקצף, אז הנה טיפ קטן: למי שאין מכונה עם מקציף, מומלץ מאוד לקנות מקציף ידני קטן (וזול מאוד) שעושה את העבודה מצוין. כדאי, עם זאת, לחמם מעט את החלב לפני ההקצפה. חממו את החלב לטמפרטורה של עד שישים מעלות. אם תחממו יתר על המידה, תפגעו במרקם של הקצף. ולשואלים: האם אפשר לחמם את החלב במיקרוגל? אפשר בהחלט, רק לא יותר מדי!
ואחרון ודי, מילה על הקפה: ככל שהקפה טרי יותר, ונטחן בדקות האחרונות, כך ישתפר הקפה שלכם. לחילופין, תוכלו לרכוש קפה טחון ולשמור עליו במיכל אטום. ככל שאיכות הקפה – טחון ביד, בחנות או במפעל – גבוהה יותר, וככל שטריותו נשמרת טוב יותר – כך גם משתפר הטעם.

אספרסו: יש אין ספור דרכים להכין אספרסו וכמובן שזה תלוי במכונה בה אתם משתמשים. במכונה אוטומטית כל מה שנדרש הוא להכניס פולי קפה טריים למיכל וללחוץ על הכפתור. במכונה חצי אוטומטית מכניסים קפה טחון או פודים, סוגרים את הידית וחולטים את הקפה.

קפוצ’ינו: עושים את התהליך הראשוני כמו באספרסו ולאחר מכן להוסיף חלב מוקצף לפי ההוראות כאן.

קפה שחור: מלאו פינג’ן בכוס אחת של מים, הוסיפו כפית קפה שחור, הרתיחו, ולפני שגולש הורידו מהמים והוסיפו סוכר. והמדקדקים מוסיפים: תנו לקפה כמעט כמעט לגלוש, פעם, פעמיים ובפעם השלישית הורידו מהאש. לא בטוח שככה צריך, אבל ככה היו עושים אצלנו במסייעת. גם עם מים רותחים מקומקום הקפה יוצא מצוין, רק להקפיד לשים קודם כל את הקפה, למזוג את המים בדיוק כשרתחו ורק אז את הממתיק!
קפה פילטר: הניחו נייר פילטר בתוך הפילטר. שפכו כף קפה (שטוחה או גדושה, לפי ההעדפותיכם), והניחו את הפילטר על כוס. מיזגו פנימה מים והוסיפו חלב לפי הטעם.
מקינטה: מקינטה הוא הקומקום האיטלקי להכנת אספרסו ביתי ללא מכונה. אפשר להשיג מקינטות גם בישראל, ולהכין בעזרתן קפה מצוין. כל מה שצריך לעשות, הוא למלא את את החלק התחתון במים, למלא את הפילטר בקפה, לשטח בעדינות רבה (לא להדק ולאטום!) – ולהבריג את חלקי המקינטה זה לזה. לאחר מכן מחממים על אש קטנה-בינונית עד שמפסיקים לשמוע את הרתיחה, מוזגים לכוס – ושותים לאט לאט ובמבטא איטלקי.
פלאנג’ר: ההכנה של הקפה בפלאנז’ר דומה מאוד להכנת קפה פילטר. מזגו מים רתוחים, הוסיפו קפה, וסגרו את המכסה מבלי להוריד את הבוכנה. הקפה יהיה מוכן אחרי דקות אחדות.

ויש עוד לא מעט שיטות להכנת קפה. אצלנו במסייעת היו מכינים קפה על בסיס חלב (ללא מים!), והיו מקפידים להרתיח את החלב ביחד עם הקפה, ולערבב 30 פעם לימין ואז 30 פעם לשמאל (ולא לשכוח לתת בדרבוקה ברקע!) כל השיטות טובות, כל עוד אתם משתמשים בחומרי גלם טובים. ככה זה עם טעם החיים – הוא טוב בכל הצבעים ובכל הצורות.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *