fbpx

פויקה עוף בקפה שחור

2

פויקה עוף בקפה שחור

המצרכים:
1 עוף
5 שיני שום כתושות
2-3 בצלים מחולק לרבעים
4-6  תפוחי אדמה קלופים וחצויים
2 בטטות חתוכות לעיגולים ברוחב 1.5 ס״מ
2 כפות בהרט
כפית פלפל, כפית מלח
2 כפות קפה שחור טחון טרי לבוקר
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את המלח, פלפל עם הבהרט, מחממים 2 כוסות מים בפינג’אן,
לקראת הרתיחה מוסיפים 2 כפות מלאות של קפה שחור מערבבים מעט ממתינים לרתיחה ואחר-כך מאפשרים לקפה לרתוח 2 דקות נוספות על אש נמוכה.
מכבים את האש, מכסים את הפינג’אן ומניחים ל”בוץ” לשקוע לתחתית. חשוב מאוד להימנע מלהוסיפו לתבשיל.
מוסיפים את המשקה לתערובת התבלינים ויוצקים חצי כוס שמן זית.
מכניסים לפויקה את חלקי העוף והירקות ויוצקים מעל את תערובת הנוזלים.
מוסיפים מים כדי כיסוי.
שמים על האש, עד שהירקות רכים והעוף חום ורך.
מגישים חם סביב המדורה.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *