עוגת קפה ואגוזי לוז – מתכון

3

עוגת קפה ואגוזי לוז – מתכון

עוגת קפה עם שכבות מענגות של קרם אספרסו ואגוזי לוז

לעוגה
4 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שוקולד צ’יפס
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס אספרסו

למלית
280 גר’ שוקולד מריר
175 גר’ חמאה
כף גדושה מחית פרלינה
2 ביצים
חלמון
50 גר’ סוכר
קורט מלח
חצי כוס אגוזי לוז קלויים טחונים גס

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.
מוסיפים את השוקולד צ’יפס.
מצננים את האספרסו ומוזגים לתערובת.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
מוזגים לתבנית משומנת ואופים כ 35 דקות.
כשמתקרר פורסים את העוגה לרוחבה.

הכנת הקרם
בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד, חמאה ומחית פרלינה.
בינתיים מקציפים ביצים וחלמון ביחד עם סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית.
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
מורחים שכבת קרם נדיבה על העוגה הפרוסה, מפזרים אגוזי לוז קלויים טחונים גס.
מכסים בעזרת החלק העליון של העוגה.
מצפים בעזרת הקרם את העוגה בשלמותה.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *