נשיקות קפה – מתכון כשר לפסח

3

נשיקות קפה – מתכון כשר לפסח

לאחר תקופה חורפית ארוכה, אנחנו מתחילים סוף – סוף להבחין בסממנים של האביב המתקרב ובא, מה שמבשר גם על בואו של חג הפסח. ישנן סיבות רבות לאהוב את החג הנפלא הזה, ואחת מהן היא ניקיון גופינו מהחמץ על כל סוגיו כאשר אנחנו מנקים את הבית שלנו.

גם מי שאינו שומר מסורת ולא מקפיד על מנהג ביעור החמץ, יודע שאין כמו המתוקים הייחודיים של פסח. לפרק זמן קצר, אנחנו נפרדים מהוופלים ועוגיות השוקו-צ’יפס שתמיד מלוות את כוס הקפה, אך למזלנו ולשמחתנו קפסולות הקפה –  יכולות להישאר.

העובדה שצריך לקחת הפסקה קצרה מקמח, לא אומרת שחייבים להסתפק במצות ושוקולד למריחה במשך כל תקופת החג. עכשיו מגיע הזמן להתפנק עם עוגיות הקוקוס והבוטנים הנימוחות, עוגיות היין הנהדרות ועוד מאכלים ומתוקים ייחודיים לחג הפסח.

אבל אם השנה בא לכם לצאת קצת מהשגרה ולהתפנק בקינוח קצת פחות שגרתי, תופתעו מהאפשרויות שעומדות בפניכם בכל מה שקשור לשילוב של טעם הקפה במתוקים של חג הפסח, כמו נשיקות הקפה כליווי המושלם לקפה והתה למשך ימי החג. והכי כיף, שהן קלות להכנה!

אז, בחרו את תערובת הקפה המועדפת עליכם ונסו בעצמכם!

 

חומרים

1 כוס חלבונים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
חצי כפית אספרסו טחון בואקום

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-130 מעלות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וחצי כפית אספרסו טחון בואקום, עד שמתקבל קצף קשה ומבריק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקות. אופים כשעתיים.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים “נשיקות” בגודל הרצוי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות צלזיוס במשך שעתיים עד שעתיים וחצי.

 

במידה ואתם מחליטים להשאיר את טעם הקפה לקפה עצמו, אל תהססו לפנק את האורחים בקפסולות קפה בטעמים האהובים, שידגישו ואף ישפרו את הטעם של עוגיות הפסח הקלאסיות.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות