מתכונים לקפה קר

מתכונים לקפה קר – מצוות חנות הקפה

מתכונים לקפה קר, מצוות חנות הקפה

ועוד כמה רעיונות מדליקים למתכוני קפה קר

מתכונים לקפה קר, מצוות חנות הקפה

בחנות הקפה, הקיץ הוא זמן שאנחנו אוהבים במיוחד – זמן לגיוונים
את האספרסו הכי טוב באזור אנחנו כבר רגילים לשתות.
ואחרי הכשרות הקפה המייגעות שעבר הצוות שלנו, עם לבנת, מדריכת הקפה הטובה בארץ – אתם מוזמנים להתרשם מהלאטה ארט שהחברה משקיעים בכל ספל וספל שיוצא תחת ידיהם.

אבל עכשיו חם, כל כך חם.
ואחרי האספרסו של הבוקר, מתחשק משהו קר.

ואנחנו, אוהבים לשחק בקפה, וגם אוהבים לספר על זה…
אז הנה כמה מתכונים לקפה קר מהצוות:

תום, מנהל החנות:
יש לי את המזל הגדול, לשתות את הקפה שאני הכי אוהב בעולם, בכל יום, בעבודה. תאמינו לי שאני מנצל את המזל שלי כמה פעמים ביום…

אבל, גם בבית צריך לשתות ואני ואשתי, מתים על קפה קר בקיץ. וכמנהל חנות קפה אני חייב להרשים – אז הנה הטריק שלי לקפה קר מושלם לסופ”ש
אני משתמש בבית במקינטה – מכשיר פשוט להכנת קפה על הכיריים. הקפה שיוצא ממקינטה נקרא קופה מוקה. בלי לסבך, קפה בטעם אספרסו, אך ללא מרקם והגוף האופייני. לצורך מה שאנחנו מחפשים פה – מושלם.

עכשיו כל אחד יכול להשתמש באיזה סוג קפה שהוא אוהב. אני ממליץ לגוון ולשנות. גיוון הוא הרי תבלין החיים או משהו כזה. אני כרגע בתקופה של פולי ה-גואטמלה שלנו. אני טוחן אותם בעבודה במטחנה המקצועית שלנו בחנות, או במקרה ושכחתי, במטחנת דלונגי חשמלית פשוטה שיש לי בבית. טחינה עבה למקינטה בבקשה.
עכשיו ה”מתכון” לשתי כוסות של 400 מ”ל
• 6 מנות קפה מוקה ממקינטה – 180 מ”ל – עדיף לתת להתקרר קצת
• סירופ סוכר – או אם אתם עצלנים – המתיקו את הקפה כשהוא חם, בכלי נפרד
• 2 כוסות יפות – עדיף זכוכית, מומלץ להקפיא קצת לפני
• קרח
• מים
• חלב

ממלאים את הכוסות בקרח
מחלקים את הקפה בין הכוסות
מוסיפים מים סירופ סוכר וחלב, לפי הטעם

יוסף
מוכר בחנות הקפה

בקיץ האחרון אני ממש בקטע של קולד ברו (חליטה קרה). זו שיטה פשוטה מאד, שמוציאה קפה חלק, מלא בטעמים מורכבים וכיפי לשתייה.
עם כל הכבוד למתחרים שמספרים על קפסולות לקפה קר – בשיטה הזו תקבלו קפה קר אמיתי, עם טעמים אמיתיים של קפה קר. והבונוס – מאד קל לגוון, ומידת הטחינה הדרושה להכנת המשקה היא עבה מאד, וזה אומר שלא צריך שום ציוד יקר מאד כדי לקבל תוצאה מדהימה מקפה שאתם טוחנים בבית שנייה לפני השימוש – רווח כפול, ריח בזמן ההכנה, ואז קפה מדהים שנשאר ארומטי בקירור גם 4 ימים אחרי החליאה הראשונית.
אפשר ורצוי להכין קולד ברו ממגוון של סוגי קפה, אבל לדעתי – פה זה המקום לנסות סוגי קפה מעודנים. תערובות עשירות ברובוסטה, או בקלייה כהה, יתנו קפה עם טעם מאד מר – וזה לא מה שאנחנו מנסים להשיג פה. החליטה הקרה מחמיאה לקפה חד זני, בקלייה בהירה, או לתערובות מבוססות ערביקה, שוב בקלייה בהירה.
התהליך הוא קל ביותר – מוסיפים קפה לפי יחס של 10 גרם קפה ל-100 מ”ל משקה – בערך, עניין של טעם – נסו ותגלו מה אתם אוהבים. מוסיפים מים קרים, עדיף לאט ככל האפשר, כמו פה:
נותנים לקפה להיחלט, שמים במקרר, ומסננים אחרי 10 שעות ולא יותר מ-16 שעות.
אני שותה את החליטה הקרה על קרח, כמו שהיא, בלי סוכר או חלב. אבל תמיד מקפיד לקחת שלוק אחד של הקפה נקי, כדי להרגיש את מלוא הריח והטעם.
אם אתם אוהבים מתוק, לכו על קצת דבש או מייפל אמיתי שידגישו את הטעמים האלו בקפה – תוצאה מדהימה.
כמובן שאפשר להוסיף חלב, שהופך את המשקה ליותר עדין

בר
מוכר בחנות הקפה

בשבוע לפני שהתחלתי לעבוד בחנות, קניתי מכונת נספרסו, והשתמשתי בקפסולות תואמות.
מאז שאני בלנדוור, אני משתמש בקפסולות אלגרו בלו, אני אוהב את השחור, החזק יותר.
המתכון שלי לקפה קר הוא בלי חלב, אבל עם טוויסט:
במקום להמתיק עם סוכר או ממתיקים מלאכותיים אחרים, גיליתי שקצת קצף של חלב סויה עושה בשבילי את העבודה.
מתכון לקפה קר גרסת בר – כתר סויה
• מכינים 200 מ”ל אספרסו אלגרו בלו זהב – אני משתמש ב-2 קפסולות
• נותנים לקפה קצת להתקרר
מקציפים עם מקציף ידני פשוט חלב סויה. מנסים ליצור הרבה קצף.
• ממלאים כוס גדולה בקרח, מוסיפים את הקפה ו”מכסים” במים קרים
• בכף, מוסיפים את כתר הסויה

מתכונים לקפה קר, מצוות חנות הקפה

בחנות הקפה, הקיץ הוא זמן שאנחנו אוהבים במיוחד – זמן לגיוונים
את האספרסו הכי טוב באזור אנחנו כבר רגילים לשתות.
ואחרי הכשרות הקפה המייגעות שעבר הצוות שלנו, עם לבנת, מדריכת הקפה הטובה בארץ – אתם מוזמנים להתרשם מהלאטה ארט שהחברה משקיעים בכל ספל וספל שיוצא תחת ידיהם.

אבל עכשיו חם, כל כך חם.
ואחרי האספרסו של הבוקר, מתחשק משהו קר.

ואנחנו, אוהבים לשחק בקפה, וגם אוהבים לספר על זה…
אז הנה כמה מתכונים לקפה קר מהצוות:

תום, מנהל החנות:
יש לי את המזל הגדול, לשתות את הקפה שאני הכי אוהב בעולם, בכל יום, בעבודה. תאמינו לי שאני מנצל את המזל שלי כמה פעמים ביום…

אבל, גם בבית צריך לשתות ואני ואשתי, מתים על קפה קר בקיץ. וכמנהל חנות קפה אני חייב להרשים – אז הנה הטריק שלי לקפה קר מושלם לסופ”ש
אני משתמש בבית במקינטה – מכשיר פשוט להכנת קפה על הכיריים. הקפה שיוצא ממקינטה נקרא קופה מוקה. בלי לסבך, קפה בטעם אספרסו, אך ללא מרקם והגוף האופייני. לצורך מה שאנחנו מחפשים פה – מושלם.

עכשיו כל אחד יכול להשתמש באיזה סוג קפה שהוא אוהב. אני ממליץ לגוון ולשנות. גיוון הוא הרי תבלין החיים או משהו כזה. אני כרגע בתקופה של פולי ה-גואטמלה שלנו. אני טוחן אותם בעבודה במטחנה המקצועית שלנו בחנות, או במקרה ושכחתי, במטחנת דלונגי חשמלית פשוטה שיש לי בבית. טחינה עבה למקינטה בבקשה.
עכשיו ה”מתכון” לשתי כוסות של 400 מ”ל
• 6 מנות קפה מוקה ממקינטה – 180 מ”ל – עדיף לתת להתקרר קצת
• סירופ סוכר – או אם אתם עצלנים – המתיקו את הקפה כשהוא חם, בכלי נפרד
• 2 כוסות יפות – עדיף זכוכית, מומלץ להקפיא קצת לפני
• קרח
• מים
• חלב

ממלאים את הכוסות בקרח
מחלקים את הקפה בין הכוסות
מוסיפים מים סירופ סוכר וחלב, לפי הטעם

יוסף
מוכר בחנות הקפה

בקיץ האחרון אני ממש בקטע של קולד ברו (חליטה קרה). זו שיטה פשוטה מאד, שמוציאה קפה חלק, מלא בטעמים מורכבים וכיפי לשתייה.
עם כל הכבוד למתחרים שמספרים על קפסולות לקפה קר – בשיטה הזו תקבלו קפה קר אמיתי, עם טעמים אמיתיים של קפה קר. והבונוס – מאד קל לגוון, ומידת הטחינה הדרושה להכנת המשקה היא עבה מאד, וזה אומר שלא צריך שום ציוד יקר מאד כדי לקבל תוצאה מדהימה מקפה שאתם טוחנים בבית שנייה לפני השימוש – רווח כפול, ריח בזמן ההכנה, ואז קפה מדהים שנשאר ארומטי בקירור גם 4 ימים אחרי החליאה הראשונית.
אפשר ורצוי להכין קולד ברו ממגוון של סוגי קפה, אבל לדעתי – פה זה המקום לנסות סוגי קפה מעודנים. תערובות עשירות ברובוסטה, או בקלייה כהה, יתנו קפה עם טעם מאד מר – וזה לא מה שאנחנו מנסים להשיג פה. החליטה הקרה מחמיאה לקפה חד זני, בקלייה בהירה, או לתערובות מבוססות ערביקה, שוב בקלייה בהירה.
התהליך הוא קל ביותר – מוסיפים קפה לפי יחס של 10 גרם קפה ל-100 מ”ל משקה – בערך, עניין של טעם – נסו ותגלו מה אתם אוהבים. מוסיפים מים קרים, עדיף לאט ככל האפשר, כמו פה:
נותנים לקפה להיחלט, שמים במקרר, ומסננים אחרי 10 שעות ולא יותר מ-16 שעות.
אני שותה את החליטה הקרה על קרח, כמו שהיא, בלי סוכר או חלב. אבל תמיד מקפיד לקחת שלוק אחד של הקפה נקי, כדי להרגיש את מלוא הריח והטעם.
אם אתם אוהבים מתוק, לכו על קצת דבש או מייפל אמיתי שידגישו את הטעמים האלו בקפה – תוצאה מדהימה.
כמובן שאפשר להוסיף חלב, שהופך את המשקה ליותר עדין

בר
מוכר בחנות הקפה

בשבוע לפני שהתחלתי לעבוד בחנות, קניתי מכונת נספרסו, והשתמשתי בקפסולות תואמות.
מאז שאני בלנדוור, אני משתמש בקפסולות אלגרו בלו, אני אוהב את השחור, החזק יותר.
המתכון שלי לקפה קר הוא בלי חלב, אבל עם טוויסט:
במקום להמתיק עם סוכר או ממתיקים מלאכותיים אחרים, גיליתי שקצת קצף של חלב סויה עושה בשבילי את העבודה.
מתכון לקפה קר גרסת בר – כתר סויה
• מכינים 200 מ”ל אספרסו אלגרו בלו זהב – אני משתמש ב-2 קפסולות
• נותנים לקפה קצת להתקרר
מקציפים עם מקציף ידני פשוט חלב סויה. מנסים ליצור הרבה קצף.
• ממלאים כוס גדולה בקרח, מוסיפים את הקפה ו”מכסים” במים קרים
• בכף, מוסיפים את כתר הסויה

ועוד כמה רעיונות מדליקים למתכוני קפה קר

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *