מושג החודש – ריסטרטו

2

מושג החודש – ריסטרטו

ריסטרטו הוא סוג של אספרסו קצר במיוחד וכמו רוב משקאות הקפה, מקורו הוא באיטליה.

בעבר היה מקובל שריסטרטו היה שוט קצר מאוד של אספרסו, אשר היה מופק ממכונה ידנית על ידי הזרמת מים קצרה ומהירה, תוך שימוש באותה כמות של קפה ומים. בזכות הזרמת המים המהירה, היה מתקבל משקה מרוכז יותר מהאספרסו המסורתי, ולכן הפך לאהוב במיוחד בקרב חובבי הקפה ה”חזק”.

כיום, עם כניסתם של מכונות אוטומטיות ומכונות קפסולות, לא ניתן בדרך כלל לשלוט על מהירות זרימת המים במכונה ולכן חובבי הקפה נאלצו למצוא שיטות אחרות להכנת הריסטרטו האהוב.

השיטה הראשונה היא הכנת מנת אספרסו “רגילה” ועצירתה מוקדם יותר, על מנת לקבל קפה קצר ומרוכז יותר. זוהי השיטה המועדפת היום בבתי קפה משום שהיא מאפשרת הכנה דומה ומהירה של משקה הריסטרטו המקורי.

שיטה נוספת היא טחינת אבקת הקפה בצורה דקה יותר מעובי טחינת קפה אספרסו, ושימוש בקפה זה בראש המכונה. בגלל שהקפה דק כל כך, המים המוזרמים מתקשים לעבור דרך הקפה ויוצרים משקה סמיך ועשיר יותר הדומה לריסטרטו המקורי. יחד עם זאת, לשיטה זו עשוי להיות חסרון בולט – בגלל העובדה שהקפה טחון דק כל כך, אבקת הקפה עשויה לעבור דרך המסננת של הידית ולהיכנס לתוך כוס הקפה… זה יוצר משקעים בכוס ופוגע בחוויית השתייה.

שיטה אחרונה להכנת ריסטרטו הדומה למקור, היא שימוש באבקת קפה לאספרסו בטחינה רגילה, אבל דחיסת הקפה בצורה חזקה יותר טרם הכנסתו לראש המכונה. המים מתקשים לעבור בין גרגירי הקפה וגם כאן מתקבל משקה הדומה לריסטרטו הסמיך והארומתי.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *