fbpx

מושג החודש: קרמה

1

מושג החודש: קרמה

איך יודעים שקפה הוא טוב? התשובה המקובלת לשאלה זו היא – נשתה ונראה.

למזלנו, מבט קצר על משקה הקפה לאחר מזיגתו, ובמיוחד על משקה האספרסו, מאפשרת לנו לדעת האם הקפה הוכן כהלכה והאם הפולים היו טריים ואיכותיים. כל זאת עוד לפני הלגימה הראשונית. שכבת הקצף החומה המכסה את הקפה, הינה הקרמה (Crema). לפי צבעה וצורתה אפשר ללמוד רבות על איכות המשקה. הקרמה נוצרת מהשמנים הנסחטים מהקפה הטחון לתוך משקה האספרסו.

צבעה של קרמה טובה הינו חום-כתום כהה, והיא אמורה להחזיק לפחות 2 דקות לפני שהיא מתחילה להתפוגג. עובי שכבת הקרמה צריכה להיות כמילימטר לפחות וכדאי לבחון את עוביה בכוס זכוכית שקופה. יחד עם זאת, שכבת קרמה עבה אינה מרמזת בהכרח שהקפה הינו איכותי, שכן שימוש בכמות גדולה של קפה מזן רובוסטה יכול לעבות את שכבת הקרמה, אך לא תמיד לשפר את טעם הקפה.

קבלת אספרסו ללא קרמה, או שהקרמה מעליו מתפוגגת תוך שניות (פחות מ-20 שניות) מצביעה על כשל בהכנת הקפה שיכול לנבוע ממספר סיבות ותקלות של הבריסטה, מטחנה, איכות הקפה, דחיסות הקפה ועוד. בריסטה מיומן צריך לדעת לזהות את הבעיה ולטפל בה ביעילות.

סיבות אפשריות לקרמה לא טובה:
הקפה טחון גס מדי
טמפרטורת מים נמוכה מדי תגרום לקרמה לבנה
טמפרטורת מים גבוהה מדי תגרום לקרמה להיות עם בועות
קפה ישן ולא טרי
תקלה טכנית במכונה או בראש המכונה

לסיכום, חלק מההנאה שלנו בשתיית קפה מגיעה מחוש הראייה ולכן חשוב מאוד להקפיד על כוס קפה עם קרמה סמיכה ומגרה שתגרום לנו ליהנות מהקפה שלנו.

>> לחנות הקפה לחצו כאן

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *