מושג החודש – קפוצ’ינו

2

מושג החודש – קפוצ’ינו

משקה המורכב מאספרסו, חלב ומקצף חלב ביחסים שווים, מוגש בדרך כלל בכוס פורצלן (לא שקופה). בקפוצ’ינו כפול כמות הקפה מוכפלת.

באיטליה נוהגים להוסיף קקאו לפני הוספת החלב. כמו כן, במקומות רבים מוסיפים קינמון או פתיתי שוקולד מעל לחלב.

תמיד נעים לקבל את ספל הקפוצ’ינו כשמעליו עיצוב יפה בצורת לב, שאפשר לצייר בעת מזיגת קצף החלב לתוך הספל. כדי לעצב צורה, יש להשתמש בקצף חלב חלק ומוקצף היטב, ללא בועות גדולות. מוזגים את הקפה ואז מחזיקים את הספל ביד אחת, כשהוא מוטה קמעה, וביד השנייה מוזגים את קצף החלב בעדינות, תוך כדי הנעת הקנקן ימינה ושמאלה, כששינוי קצב המזיגה ותנועת היד יוצרים את הצורה המבוקשת. צורות הקישוט המקובלות הן טבעות, לב, עלה ופרח. יש כאלה שנעזרים בקיסם כדי לייצר צורות בקפה, בדומה לשימוש כמו בעט נובע.

השם קפוצ’ינו נקרא על שם מסדר הקפוצ’ין באיטליה, יש הטוענים שבגלל סגנון הלבוש שלהם.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *