מושג החודש – קפה שחור (טורקי)

מושג החודש – קפה שחור (טורקי)

קפה שחור / טורקי / בוץ

בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, המושג קפה “טורקי”, הוא הגדרה של עובי הטחינה. במקרה הזה זוהי הטחינה הדקה ביותר, על מנת להגדיל למקסימום את שטח פני הגרגרים ולמנוע את תופעת הגרגרים הצפים בכוס.
כאשר אנחנו מתייחס לקפה ה “בוץ” הישראלי השם נגזר מאופן ההכנה שהיה נהוג בארץ בתקופה העותומאנית.

המושג קפה שחור מתייחס כמובן לצבעו הכהה של הקפה לאחר מזיגת המים.

תערובת של קפה שחור מורכבת מ-100% פולי קפה קלויים וטחונים, ללא כל חומרים נוספים.
אותם פולי הקפה משמרים את הארומה והטעם המיוחד של הקפה. הקפה הטחון פועל על מגוון החושים שלנו: הטעם, הריח, הראייה (הצבע וקרמת הקפה), המישוש (של שקית הקפה) ואפילו על חוש השמיעה (הרעש של מזיגת המים הרותחים על ספל הקפה).
קפה שחור נחלט ללא לחץ, אלא רק במגע עם המים הרותחים. לכן, הטחינה המתאימה לסוג זה היא הדקה ביותר מבין סוגי הקפה,

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות