fbpx
3

מושג החודש – מקינטה. מדריך למתחילים: קנייה / שימוש / תחזוקה

מקינטה – מדריך למתחילים:

 

מקינטה (מכונה קטנה באיטלקית) היא כלי להכנת קפה מוקה (דומה לאספרסו) מבושל בבית.

בדרך כלל המקינטות מקבלות את מקור החום מלהבה גלויה אך ישנן בשוק גם מקינטות חשמליות.

למקינטה יש מקום של כבוד כאביזר מטבח בסיסי ברוב בתי האיטלקים. המקינטה הקלאסית עשויה אלומיניום, הסופח את השמן והארומה של הקפה – וכך, לאורך הזמן, נבנית שכבת שומן קפה על הכלי, שמשפרת משמעותית את טעם הקפה. כלומר, ככל שתשמשו במקינטה יותר, התוצאה תשתפר.

מספר ספלי הקפה שניתן להכין בעת ובעונה אחת תלוי בגודל המקינטה. במטבח איטלקי ממוצע מצויות מקינטות בשלושה גדלים לפחות – לשניים, ארבעה ושישה ספלים. קיימים גדלים נוספים – עד מקסימום 48 ספלים.

 

מבנה המקינטה:

המקינטה מורכבת משלושה חלקים – הכוס, אותה ממלאים במים והיא נמצאת בתחתית המקינטה.

הפילטר, בו שמים את הקפה ובתחתית שלו ישנן חורים זעירים.

והכד שהינו החלק העליון, המורכב על הכוס והפילטר באמצעות הברגה. במרכז הכד ישנה מעיין “מזרקה” שדרכה עובר הנוזל מהכוס והפילטר אל הכד וכך נוצר הקפה.

 

איזה קפה אקבל מהמקינטה שלי?

לקפה המופק ממקינטה קוראים בשפה המקצועית: “מוקה”

קפה מוקה הוא בעל טעמי אספרסו מובהקים,  עם גוף בינוני יותר

כיוון שהמקינטה לא מייצרת לחץ כמו מכונת קפה מסורתית, קשה לקבל את הסמיכות האופיינית לאספרסו ממקינטה – אך אל חשש, שימוש בתערובות קפה עשירות ברובוסטה, בטחינה יחסית דקה, יפיקו תוצאה נפלאה

התוצאות שיתקבלו ממכשיר המקינטה מגוונות מאד, ותלויות בסוג הקפה, במידת הטחינה, במידת הקלייה, וביחס בין הקפה למים בכל שימוש.

אנחנו ממליצים במיוחד על קפה טחון למקינטה של illy – לאוהבי קפה מעודן, ועל תערובת הסופרימו, לאוהבי הקפה החזק

 

טיפים לשימוש במקינטה:

  • מקינטה שוטפים במים חמים ללא סבון ומייבשים היטב כדי שלא ייווצרו נקודות שחורות. כאמור, ככל שהיא משומשת יותר טעם הקפה משתבח
  • מקינטה עם חלון במכסה מקלה גם על הסקרנות וגם מאפשרת לבדוק אם הקפה מוכן
  • כשהקפה מוכן המקינטה משמיעה צליל. עם הזמן לומדים לשמוע אותו ויודעים בדיוק מתי אפשר לשתות
  • כשהמקינטה חדשה יש להכין לפחות שלש פעמים קפה לפני השימוש כדי להוציא את טעם האלומיניום ולהעשיר אותו בשמן וארומה של קפה

 

מה כדאי לשקול שקונים מקינטה?

  1. מקינטות אלומיניום מפיקות קפה טוב יותר לאורך זמן, בעוד שמקינטות נירוסטה קלות יותר לניקוי
  2. הגודל המתאים – כשדברים על גודל כוס מקינטה מתכוונים למנת קפה בין 40-50 מ”ל
  3. התאמה לסוג הכיריים שיש לכם – אנו משווקים מגוון גדול של מקינטות GAT המתאימות לכיריים אינדוקציה
  4. עיצוב – פנקו את עצמכם במקינטה מעוצבת

 

קישורים חיצוניים לקריאה נוספת:

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *