fbpx

מדינה בחודש – הודו

2

מדינה בחודש – הודו

למרבה ההפתעה הודו נחשבת לאחת מיצרניות הקפה הגדולות בעולם, עם כ-3.5 מיליון שקים בשנה.

רוב הקפה הוא רובוסטה הנמכר בעיקר לשוק התעשייתי. יחד עם זאת, בשנים העלאת קבצים האחרונות, בשל לחץ הממשלה, החל גם פיתוח גידולי קפה הערביקה הנחשב איכותי יותר.

כשטועמים קפה מהודו, אפשר לטעות ולחשוב שהקפה הוא מאחד מאיי אינדונזיה.

רק כשטועמים קפה קפה הודי מול קפה מג’אווה למשל, מבחינים בהבדל. בעוד שהגוף דומה, בקפה ההודי יש תוספת טעם פיקנטית שנותנת לקפה גוון מיוחד שכדאי להתנסות בו.

הקפה ההודי מסוג מונסון הוא האיכותי ביותר. הוא חזק, עוקצני ודרוש זמן מה כדי להסתגל לטעמו. יש אנשים ששתו קפה הודי ולא מוכנים לשתות קפה אחר.

דירוג הקפה בהודו הוא לפי הסדר הבא (מהטוב לגרוע): Plantation PB, A, B, C, Black/Brown, Bulk. את הקפה הזה יש לקלות בטמפרטורה של 200-210 מעלות צלסיוס למיצוי טעמים מקסימלי. בקפה ההודי לבדו ניתן להשתמש לקפה טורקי או לשלבו בתערובות אספרסו.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *