מדינה בחודש – אתיופיה

2

מדינה בחודש – אתיופיה

באתיופיה, מקור קפה הערביקה, החלו לגדל את הקפה אי שם במחוז “קאפה” (Caffa), כ-200 ק”מ דרומית מערבית לאדיס-אבבה הבירה. לטענת המקומיים מקור המונח קפה נובע משם המחוז. אתיופיה נחשבת כמדינת עולם שלישי, אשר הסחר והתעשייה עדיין לא חדרו למדינה והמבנה הדמוגרפי בה מבוסס על שבטים הפזורים ברחבי המדינה.
כשישית מהאוכלוסייה (כ-15 מיליון אנשים) עוסקים למחייתם בגידול בקפה. אלה אוספים את הקפה מעצים, הגדלים פרא בשטח. הפיזור הרב של השבטים מקשה על פיקוח מתמיד על טיב הקפה ועל כמויות הייצור. למרות זאת, מצליחה אתיופיה, הנתונה בקשיים פוליטיים וברעב, לשמור על מקומה כאחת מיצרניות הקפה הגדולות בעולם עם קרוב ל-3 מיליון שקים בשנה.
לקפה האתיופי יש טעם מאוד פיקנטי עם גוון של יין מתקתק ומיוחד, הוא מאוד מאוזן, גוף וחומציות גבוהה וארומה טובה. את הקפה האתיופי יש לקלות בזהירות, אחרת הוא נשרף וטעמו נפגם עד לכדי טעם מר ורע. הקפה מאוד מתאים לקפה פילטר בטחינה בינונית, ואפשר להוסיף אותו במינון קטן יחסית לתערובות של אספרסו, על מנת להוסיף מעט פיקנטיות למשקה.
באתיופיה מגדלים מספר זני קפה גורמה, כאשר המפורסם שבהם הוא “ירגאשף” (Yirgacheffe), שנחשב לאחד הזנים הטובים בעולם. גם זן “סידאמו” (Sidamo) מדרום אתיופיה, וגם זן “לימו” (Limmu) נחשבים מובחרים ביותר. זן “האראר” (Harrar), הגדל במזרח אתיופיה בגובה רב של 1500 מטר, המוכר כקפה אורגני המעובד בשיטה היבשה ובעל טעם ייני מיוחד עם גוון קל של מוקה.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות