fbpx

מגזין

מגזין הקפה של לנדוור

אין כמו קפה קר ומרענן בקיץ. ריכזנו עבורכם 5 מתכונים לחליטות קרות של קפה illy משובח, בתוספת פירות. על מנת למצות את ההנאה מהקוקטיילים, צננו את הכוס מראש במקרר או באמצעות קרח לפני ההגשה.
ניתן להכין את חליטת הקפה הקרה אריה גם ללא מתקן הקולד ברו, באמצעות … קראו עוד

מתכוני קיץ מרעננים של קפה לנדוור

בשביל אוהבי הקפה האמיתיים שביננו, לעונות השנה המתחלפות אין באמת השפעה על האהבה שלנו למשקה הארומטי. אך יש כאלה, כשהקיץ והחום מגיעים לשיאם, שלא מסוגלים לחשוב על ספל קפה חם והוא לא הדבר הראשון שהם כמהים אליו. אבל, … קראו עוד

אין כמו קפה קר ומרענן בקיץ. ריכזנו עבורכם 5 מתכונים לחליטות קרות של קפה illy משובח, בתוספת פירות. על מנת למצות את ההנאה מהקוקטיילים, צננו את הכוס מראש במקרר או באמצעות קרח לפני ההגשה.
ניתן להכין את חליטת הקפה הקרה אריה גם ללא מתקן הקולד ברו, באמצעות … קראו עוד

בין אם זה בבית או במשרד, רבים מאתנו לא יכולים לנהל את שגרת יומם ללא הקפה שלנו. בעבר היינו צריכים לתכנן מראש את סדר היום שלנו, כאשר היה צריך לכלול גם את זמן הכנת הקפה, שדרש טחינה והכנה במכונה. כיום אין יותר צורך לעבוד … קראו עוד

האם גם אתם לא מסוגלים לדמיין את כוס הקפה של הבוקר, ללא עוגת גבינה איכותית לצידה? אתם לא לבד! גם לנו כאן בקפה לנדוור קשה לדמיין בוקר ללא עוגה גבינה איכותית וכוס קפה. לא סתם מדובר במנהג שהפך לסמל תרבותי, שתיית קפה המעשיר את טעמה של העוגה, העשויה מחומרים איכותיים … קראו עוד

הגיע הזמן לחדש קצת את המשרד עם מכונת הקפה הראשונה שלו, או לשדרג את המכונה הקיימת. מדובר במשימה שדורשת התחשבות במספר אלמנטים שונים, טרם תגיעו לבחירה של מכונת הקפה המושלמת לצרכים שלכם. כיום, מכונות קפה נמצאות כמעט בכל סוג של בית עסק, לנוחיותם של העובדים או המבקרים במקום. … קראו עוד

עבור אלו מאיתנו שאוהבים את הקפה של הבוקר ואת כל כוסות הקפה שבאות לאחר מכן לאורך היום, חשוב לדעת ולהיות מעודכנים בטרנדים החמים והאחרונים מעולמם של פולי הקפה המעולים. אם גם אתם צרכנים קבועים של קפה ויותר מכך, אם תחום העיסוק שלכם הוא סביב עולם הקפה, כנראה שתרצו לדעת מה … קראו עוד

אם יש עובדה אחת שכולם מסכימים עליה  – היא שאין כמו כוס קפה טובה. בין אם היא מגיעה בשעות הבוקר רגע לפני שאנחנו מתחילים את היום, בצהריים כדי להתניע אנרגיות מחדש, או בערב, אחרי ארוחה טובה וטעימה. מחקרים שונים כבר הוכיחו שכוס הקפה היא לא רק טעימה ומרעננת – אלא … קראו עוד

לאחר תקופה חורפית ארוכה, אנחנו מתחילים סוף – סוף להבחין בסממנים של האביב המתקרב ובא, מה שמבשר גם על בואו של חג הפסח. ישנן סיבות רבות לאהוב את החג הנפלא הזה, ואחת מהן היא ניקיון גופינו מהחמץ על כל סוגיו כאשר אנחנו מנקים את הבית שלנו.

גם מי שאינו שומר מסורת … קראו עוד

סופר כבר רבות על היתרונות של הקפה והתרומה שלו לפרודוקטיביות שלנו, לצד העובדה שרובנו פשוט אוהבים להתענג על הטעמים המגוונים של המשקה החמים. כיום ישנה הסכמה כללית על כך שקפה טוב לבריאותנו, ישנם אפילו מחקרים שהוכיחו שקפה מאריך את חיינו, מסייע להיאבק בסוגי הסרטן השונים, מחלות לב, דלקות ודמנציה. עכשיו, … קראו עוד

במידה ואתם קוראים את הכתבה הזו בזמן העבודה, רוב הסיכויים שאתם או אוחזים בכוס קפה או שאתם נמצאים בדרכם בדרך להכין אחת. בימינו, הפסקות קפה הפכו להיות אחד המרכיבים המרכזיים של יום העבודה במשרד והתרבות המשרדית. מדובר בחלק בלתי נפרד מחיי היום – יום של המשרד, עד שקשה לדמיין שבעבר … קראו עוד

מזל טוב, אתם מתכננים אירוע גדול וחושבים כיצד ניתן לפנק את האורחים שלכם ולהעניק להם את הקינוחים שיערבו לחך שלהם.

בשורות הבאות תמצאו המלצות המבוססות על ניסיון של מאות אלפי טועמים שהצביעו בעזרת בלוטות הטעם שלהם, ואלה כמובן יהיו חייבות לבוא ליד הקפה, שהרי הוא זה שנותן את האנרגיות להמשך החגיגות.

 
אירועי … קראו עוד

טראפלס שוקפה – מתכון
מרכיבים

• 250 גרם שוקולד מריר
• 100 מ”ל שמנת מתוקה
• 50 גרם חמאה
• 2 חלמונים
• 4 כפיות סוכר
• 3 כפות שברי פולי קפה להגשה
• אבקת קקאו

אופן ההכנה

ממיסים את השוקולד.
מרתיחים בסיר שמנת מתוקה עם חמאה.
מערבבים את החלמונים והסוכר, יוצקים … קראו עוד

כיצד נשמור על טריות הקפה?

רוצים לקבל קפה טרי וטעים בכל פעם? איפה מאחסנים את הקפה בארון, במקרר או במקפיא? האם כדאי לקנות קפה טחון או פולים? מומחי לנדוור מסבירים
הדרך הטובה ביותר לקבל כוס קפה טרי וטעים בכל פעם שאנו … קראו עוד

איך שחלב מסתובב – הסבר על הקצפת חלב מקצועית
מאת: שלום ספליצקי, חטיבה מקצועית, מנהל שירות טכני קפה לנדוור
 
לצורך הקצפת חלב בצורה מקצועית יש לשמור על מספר כללי יסוד:
טמפרטורה – החלב, בעת המזיגה לקנקן ההקצפה, צריך להיות בטמפרטורה של 2-6 מעלות, בסיום ההקצפה יהיה בטמפרטורה של 62-68 מעלות
כמות החלב הנמזגת … קראו עוד

הוראות תחזוקה – סאקו אאוליקה היי ספידעקב דרישת הקהל – יצרנו … קראו עוד

illy cold brew

טרנד הקפה שמשגע את העולם נחת בחנות שלנו ברמת החייל
קפה בחליטה קרה – cold brew , היא שיטה ותיקה להכנת קפה, שצוברת תאוצה מחודשת בשנים … קראו עוד

ועוד כמה רעיונות מדליקים למתכוני קפה קר… קראו עוד

ביסקוטי עם שברי פולי קפה
החומרים לכ-30 עוגיות:
21/2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
2 ביצים גדולות
2 חלמונים מביצים גדולות
2 כפות ליקר קפה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס שברי פולי קפה
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה … קראו עוד

חדש: מנות אישיות של קפה שחור טחון טרי לבוקר במארז של 10 יחידות

שמירה מקסימלית על טריות מנת הקפה!

קפה שחור לנדוור טחון טרי לבוקר בתערובת מעוררת, עשירה בפולי ערביקה איכותיים.

קפה זה מאופיין בארומה חזקה במיוחד עם תערובת מאוזנת ונגיעות של טעמי שוקולד מריר.

אריזה … קראו עוד

קפה ערביקה: זן הקפה החשוב בעולם
למרות שישנם מאות סוגי קפה בעולם וקיימים זנים רבים הגדלים פרא, רק שניים מתוכם משמשים לייצור קפה מסחרי: ערביקה ורובוסטה.

זן הערביקה (Arabica) הינו זן הקפה החשוב והנסחר ביותר בעולם. עץ קפה הערביקה, שמקורו באתיופיה, גדל … קראו עוד

עכשיו בואו ללמוד טיפים מקצועיים איך שומרים עליה לאורך זמן
אתם בעליה של מכונת קפה חדשה? כל הכבוד, תתחדשו.
קראתם את הוראות ההפעלה וקיבלתם הדרכה? מצוין.
הפקתם כבר כוס קפה מהבילה וארומתית? יופי.

עכשיו, אתם יודעים שצריך גם לנקות?!
“גמדי הניקיון” לא קיימים במציאות ולכן, על מנת שתוכלו … קראו עוד

הקפה מעורר, את זה אנחנו יודעים כבר מזמן. אבל איך הוא עושה את זה והאם הוא תורם לבריאות ולכושר? כל התשובות בפנים
כשאנחנו מדברים על העונג החבוק בכוס הקפה שלנו, אנחנו מתארים את קשת הטעמים שנעה בין המריר למתקתק, את הארומה הנפלאה, את הקצף, אפילו את הטקסטורה. בעצם הרומן של האנושות … קראו עוד

חדש בישראל ™illy MONOARABICA
בפעם הראשונה בהיסטוריה שלה, illy מציעה תערובות חד זניות (single origin) מארצות הקפה המובילות בעולם: ברזיל, גואטמלה ואתיופיה.

כל תערובת שונה מהשנייה במאפייני הארומה, טעם וגוף אשר מושפעים מהאדמה, גובה, גשם, שמש ופרופילי טיפוח בארץ הגידול.

התערובות הייחודיות הללו מאפשרות בריחה למקומות רחוקים המדליקים את הדמיון עם כל לגימה … קראו עוד

ראיון עם סמנכ”ל מלון מצודת דוד בירושלים, נחום מזור / לקוח החטיבה המקצועית

 

מהו מלון מצודת דוד?
מלון מצודת דוד בירושלים הוא מלון 5 כוכבים ששמו הולך לפניו. מדובר במלון יוקרה, מלון פאר, שמגיעים אליו אורחים מכל העולם כולל משלחות של ראשי מדינה וידוענים.  לאורחים שלנו יש סטנדרטים גבוהים מאוד ועלינו לספק … קראו עוד

קפה אתיופי הוא לא קפה חפוז ששותים על הדרך. מדובר בטקס שמערב את כל החושים. הוא מתחיל בקליית פולי הקפה לעיניי האורחים ומסתיים רק לאחר שנלגמו שלושה ספלים לפחות
 

פולי הקפה הגדלים באתיופיה ידועים בעולם כולו באיכותם, ובטעם המיוחד שלהם.

אנחנו בקפה לנדוור, יצרנו בשיתוף עם מיזם 3brewing , … קראו עוד

לנדוור משיקה את חנות הקפה האינטרנטית החדשה!

לנדוור גאה להשיק את חנות הקפה האינטרנטית החדשה, אשר מאגדת בתוכה מגוון אדיר של תערובות קפה, מכונות קפה, קפסולות, פודים, מטחנות קפה ואביזרים נלווים לחובבי הקפה באשר הם.

ניתן לרכוש בחנות בקלות ובנוחות, 24/7, ולשלם בצורה מאובטחת דרך … קראו עוד

ריסטרטו הוא סוג של אספרסו קצר במיוחד וכמו רוב משקאות הקפה, מקורו הוא באיטליה.
בעבר היה מקובל שריסטרטו היה שוט קצר מאוד של אספרסו, אשר היה מופק ממכונה ידנית על ידי הזרמת מים קצרה ומהירה, תוך שימוש באותה כמות של קפה ומים. בזכות הזרמת … קראו עוד

שתיתם קפה שחור וגיליתם בתחתיתו משקע בצורה של יהלום? זה אומר שהצעת נישואין בדרך, כך לפחות על פי הטסאולוגיה – תורת הקריאה בקפה
“כשאני שפוף ורע לי על הלב, אני הולך אל ברטה ואצלה יושב,” כתב אהוד מנור, והמשיך: “אני שותה קפה שחור, מראה לה את היד. אומרת לי אתה נחמד, … קראו עוד

חומרים ל – 60 עוגיות:
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
3 כוסות אבקת סוכר
250 גר` שקדים טחונים
4 כפיות גדושות אבקת קפה נמס בוואקום
למלית:
1/2 כוס שמנת מתוקה
200 גר` שוקולד לבן קצוץ
1 מנה אספרסו

אופן ההכנה:
1. מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, … קראו עוד

קפאין נחשב לאחד החומרים הנפוצים בעולם. בצריכה מידתית, ניתן לייחס לו מספר תופעות חיוביות עבורנו. את הקפאין ניתן למצוא במגוון משקאות קפה ותה, קולה ובשוקולד
הקפאין הוא חומר לבן וקריסטלי שהתגלה בשנת 1819 בגרמניה וניתן למצוא אותו במגוון עלים פירות וצמחים. רופאים ודיאטנים ברחבי העולם מתווכחים לגבי כמות הקפאין המומלצת לצריכה … קראו עוד

לנדוור גאה להשיק בישראל את מכונת הדגל של illy – פרנסיס X1! סופסוף היא כאן, מכונת Francis X1 מבית

illy

Francis X1 הינה ללא ספק אחת ממכונות האספרסו המפורסמות בעולם. היא הוצגה במגוון סרטים וסדרות טלוויזיה (סקס והעיר הגדולה, ניפ/טאק, וויל וגרייס ועוד).

במהלך ארבע השנים … קראו עוד

בבתי קפה לא מתבטלים. בבתי קפה עושים היסטוריה! לא מאמינים? מוצרט, בטהובן, איינשטיין, ופרויד מספקים את ההוכחות
לפעמים הקפה הוא רק תירוץ. אנחנו לא מדברים על עוגיות, אלא על שמחות קטנות של יום חולין – ישיבה בבית קפה. אתם מזמינים כוס משקה וקונים לעצמכם זמן כמעט בלתי מוגבל להרהורים, סקירה של … קראו עוד

הוראות הכנה למשקה White Russian
חומרים:

כוס עם קוביות קרח
40 מ”ל וודקה
40 מ”ל ליקר קפה
20 מ”ל חלב
20 מ”ל שמנת מתוקה

– מערבבים את החומרים
– מגישים בכוס Old fashoin (כוס לשתיית ויסקי)

החודש רצינו לספר לכם על מוצר שלנו שהושק לראשונה בשנת 2008 ותפס מקום של כבוד במדף של מוצרי הקפה השחור.

רובנו אוהבים לשתות קפה בבוקר, כדי להתעורר ולפתוח את היום. לכן, פיתחנו מוצר ייחודי, אשר בא לתת מענה לקפה של הבוקר, עם טעם וניחוח … קראו עוד

כמה מוחות יצירתיים לקחו את זה למקומות אחרים….
הקפה של הבוקר וגם זה של אחר הצהריים נראה כמו הדבר הכי פשוט בשגרת חיינו. כמה כבר אפשר להתפרע איתו – להוסיף עוד כפית סוכר? לשתות אותו מספל של הלו קיטי? אצל רובנו קפה הוא קפה וטוב שכך, אבל כמה מוחות יצירתיים לקחו … קראו עוד

הקיץ כבר כאן וכש-לנו ב”קפה לנדוור” מתחשק משהו קר, זה חייב להיות עם קפה
אז חשבנו להציע לכם את המתכון המנצח של תום, מחנות הקפה שלנו, לקפוצ’ינו קר.

” הנה מתכון לקפוצי’נו קר מדהים, שאפשר יחסית בקלות להכין בבית – אחלה רעיון לאירוח, במיוחד … קראו עוד

פודים הינם שקיקי קפה העוטפים מנה מדוייקת של 7 גרם קפה אספרסו בנייר הדומה לשקיק תה. בדרך כלל כול פוד ארוז בנפרד על מנת לשמור על טריות הקפה ועל הניקיון.

התקן הנפוץ ביותר לפודים הינו E.S.E שמשמעותו Easy Serving Espresso ורוב יצרני האספרסו המובילים … קראו עוד

גם אתם הגעתם למסקנה שהגיע הזמן ואתם רוצים מכונת אספרסו לבית או למשרד? החלטה טובה! אז איזו מכונה כדאי? קפסולות, פולי קפה או מכונה ידנית? מהי המכונה המתאימה לכם ביותר? ריכזנו עבורכם את התשובות?

– אני לא אוהב לעבוד קשה ואני לא מבין גדול … קראו עוד

פעם מישהו אמר שכל שיר הוא שיר אהבה. זה יכול להסביר למה יש כל כך הרבה שירים על קפה. הנה כמה מהם

אחת מבלדות הרוק האהובות ביותר על הישראלים היא One More Cup of Coffee מתוך האלבום Desire של בוב דילן. השיר, ששמו המקורי … קראו עוד

בקיץ החם כולנו שמחים למשהו קר ומרענן בפה, לכן החלטנו הפעם לפנק אתכם במתכון פשוט ומענג של גלידת קפה עם טוויסט של שקדים.

המרכיבים (ל-2 מנות)

3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
חצי קופסת שמנת מתוקה (125 מ”ל)
3/4 כוס אספרסו
רבע כוס שקדים קלויים
אופן ההכנה
1. מקציפים חלמונים עם סוכר … קראו עוד

אל תסתפקו בשתייה – המשקעים שנשארים בקרקעיתה של כוס קפה שחור הם אוצר של ממש. יש המון דברים שאפשר לעשות איתם בבית ובחצר
אם אתם כאן, כנראה אין צורך לשכנע אתכם שקפה הוא דבר נפלא. רובנו נהנים ממנו על בסיס יומי כמשקה חם או קר. אבל חוץ מטעם מעולה וסגולות ממריצות, … קראו עוד

בתחילת חודש יולי השקנו באופן רשמי את חנות הקונספט החדשה שלנו ברמת החייל – חנות הקפה של לנדוור
בחנות תמצאו מגוון אדיר של מכונות קפה, תערובות קפה ייחודיות, קפסולות ופודים ומבחר מוצרים נלווים להשלמת חוויית הקפה בבית או במשרד. המהלך מהווה צעד ראשון … קראו עוד

החומרים
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
4 ביצים
1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
כוס אספרסו חזק מצונן לטמפ’ החדר

אופן ההכנה

ערבבו את החומרים היבשים תחילה: הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתיה, והקינמון.
הכניסו למיקסר את הביצים, הסוכר, השמן והדבש.
לאט לאט … קראו עוד

משקה המורכב מאספרסו, חלב ומקצף חלב ביחסים שווים, מוגש בדרך כלל בכוס פורצלן (לא שקופה). בקפוצ’ינו כפול כמות הקפה מוכפלת.

באיטליה נוהגים להוסיף קקאו לפני הוספת החלב. כמו כן, במקומות רבים מוסיפים קינמון או פתיתי שוקולד מעל לחלב.

תמיד נעים לקבל את ספל הקפוצ’ינו כשמעליו … קראו עוד

הוא לא רק מעורר. קפה מקטין את הסיכון לסבול מדיכאון, לחלות באלצהיימר ובסוכרת ואפילו בסרטן העור. המחקרים שמוכיחים עד כמה המשקה מהפולים הטחונים עושה טוב לגוף ולנפש הולכים ונערמים
אם אתם כאן אולי לא צריך לומר לכם את זה, אבל בכל זאת: קפה הוא משקה קסם. כבר סיפרנו לכם איך הוא … קראו עוד

מרכיבים:

0.5 כוס חלב פושר
2 כפות חמאה ממוסת
1 כף שמרים
2 כפיות אספרסו טחון בוואקום
3 כפיות אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
2 כוסות קמח

למילוי:
0.25 כוס סוכר חום
1 כפית אספרסו טחון בוואקום
0.5 כוס נוטלה

אופן ההכנה:

– מכניסים את חומרי הבצק לקערת לישה ולשים כ-5 דק’
– מניחים לשעתיים תפיחה
– מערבבים … קראו עוד

כאשר אני מכין אספרסו במכונה, לא תמיד נוצרת קרמה עשירה, למה?
זוהי בעיה נפוצה שכמעט כל מי שיש לו מכונת קפה בבית או במשרד נתקל בה. יכולות להיות מספר סיבות למחסור בקרמה בקפה:

1. לא הוכנס מספיק קפה לפילטר / ראש המכונה

מחסור בקפה בראש … קראו עוד

גואטמלה שבמרכז אמריקה, היא אחת מהמדינות הקטנות באזור ועם זאת היא אחת מ-10 יצואניות הקפה הגדולות בעולם. האקלים ברמת אנטיגואה, הנמצאת דרומית מערבית לעיר הבירה גואטמלה סיטי, בגובה של כ-1600 מטר, הינו אידיאלי לגידול קפה. זן האנטיגואה הגדל באזור זה נחשב לאחד הזנים הטובים בעולם. מחירו של הקפה גבוה מעט … קראו עוד

תגידו לנו איך אתם שותים את הקפה שלכם, ונגיד לכם מאיפה אתם. ולא, זה בכלל לא קשור למבטא שלכם

שיחי הקפה צומחים אמנם רק בחבליו הטרופיים של כדור הארץ, אבל את המשקה הכהה והמעורר לוגמים על הבוקר כמעט בכל מקום בעולם. כאן גם נגמר … קראו עוד

עוגת קפה עם שכבות מענגות של קרם אספרסו ואגוזי לוז
לעוגה
4 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שוקולד צ’יפס
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס אספרסו

למלית
280 גר’ שוקולד מריר
175 גר’ חמאה
כף גדושה מחית פרלינה
2 ביצים
חלמון
50 גר’ סוכר
קורט מלח
חצי כוס אגוזי לוז קלויים טחונים גס

אופן … קראו עוד

באתיופיה, מקור קפה הערביקה, החלו לגדל את הקפה אי שם במחוז “קאפה” (Caffa), כ-200 ק”מ דרומית מערבית לאדיס-אבבה הבירה. לטענת המקומיים מקור המונח קפה נובע משם המחוז. אתיופיה נחשבת כמדינת עולם שלישי, אשר הסחר והתעשייה עדיין לא חדרו למדינה והמבנה הדמוגרפי בה מבוסס על שבטים הפזורים ברחבי המדינה…. קראו עוד

שחור ושמרני או קר ונועז?
מה הקפה שלך אומר עליך? פסיכולוגית אמריקאית ביצעה מחקר שמטרתו למצוא קשר בין העדפות הקפה של אנשים לבין האישיות שלהם. המסקנות (שכדאי לקחת בעירבון מוגבל): אל תתווכחו עם שותי הקפה השחור וכדאי לכם למצוא חברים שאוהבים לאטה

סוג הקפה שאתם … קראו עוד

חומרים
15 בישקוטים

1 כף ליקר קלואה
1/2 כוס אספרסו
250 גר׳ גבינת מסקרפונה
250 גר׳ גבינת 9%
3/4 כוס סוכר
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מחלקים כל אחד מהבישקוטים ל-3 . מערבבים את הקפה עם ליקר הקלואה בקערית וטובלים את חתיכות הבישקוטים בנוזל. מסדרים את הבישקוטים בתוך הכוסות.
2. מערבבים … קראו עוד

כדי הקצפה עשויים בדרך כלל מנירוסטה ומשמשים להקצפת החלב.

העובדה שהם עשויים מנירוסטה גורמת להם להיות עמידים בחום, לא שבירים, לא מחלידים, מתנקים בקלות ומעבירים היטב חום וקור. בעת הקצפת חלב ניתן “לחוש” את טמפרטורת החלב בנגיעה קלה במיכל ולמנוע את שריפתו. המיכלים מגיעים … קראו עוד

ברזיל היא ספקית הקפה הגדולה בעולם, אשר מספקת כשליש מתצרוכת הקפה בעולם, מה שכמובן הופך אותה למדינה החשובה והמרכזית ביותר בעולם בתחום הקפה. השטח העצום, בשיפולי האזורים ההרריים, מנוצל לגידול קפה. כ-90% מהקפה המיוצר במדינה הוא ערביקה וכ-10% הוא רובוסטה. רוב חוות הגידול קטנות ומנצלות את מזג האוויר האידיאלי כדי … קראו עוד

אוהבי הקפה המושבעים לא מסתפקים בשתייה ולוקחים את המשקה למחוזות אסתטיים נוספים – מרישומים בקצף של ההפוך, דרך ציורים שנצבעו בקפה ועד עיצוב בפילטרים משומשים. זה נראה נהדר ומריח נפלא

 

נתחיל דווקא ביין. אומרים עליו שהוא מגרה את כל החושים: על הטעם והניחוח אין צורך להכביר מילים, העיניים נהנות מהגוון הארגמני … קראו עוד

מרכיבים:
• 300 גרם קמח
• 1 שקית אבקת אפיה
• 1 שקית סוכר ווניל
• 1/3 שליש כוס סוכר
• שליש כוס אבקת שקדים מולבנים
• 1/2 כפית קפה אספרסו בוואקום של לנדוור
• 200 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד לקבלת בצק.
2. מזלפים מהבצק … קראו עוד

לראשונה ברשת בתי הקפה לנדוור, ובמיוחד לחודשי החורף הקרירים, מזמינים אתכם לחוויה ייחודית של קפה. בתהליך קלייה איטי במיוחד, ברגע המדויק בו זני הפולים הדרום אמריקאים הגיעו למיצוי אופטימאלי והתמזגו לטעם הרמוני, יצרנו שני טעמים שוקולדים עמוקים. הקפה מוגש ב-French Press המאפשר ליהנות … קראו עוד

ראיון עם משרד עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן – לקוח החטיבה המשרדית
 

 

מתי המשרד הוקם ובמה מתמחה?
משרד עוה”ד הרצוג פוקס נאמן ושות’, נוסד בשנת 1972 על ידי נשיא המדינה לשעבר, עו”ד חיים הרצוג המנוח, עו”ד מיכאל פוקס ופרופ’ יעקב נאמן יבדל”א. … קראו עוד

עם כל הגינות, הבארים, המסעדות והחופים, בתי הקפה ממשיכים להיות היעד המועדף והבלתי מעורער לדייטים, בעיקר ראשונים. למה? בגלל הטעם, בגלל הריח ובגלל עוד כמה סיבות טובות
אנחנו מרשים לעצמנו לנחש שכמעט כל מי שקורא את המילים האלה יצא לפחות פעם אחת בחייו לדייט ראשון בבית קפה. למעשה סביר מאוד שלא … קראו עוד

ריסטרטו? לאטה? רוצים לדעת אבל פוחדים לשאול? אנו מזמינים אתכם לשלוח לנו שאלות בכל נושא הקשור לקפה ואנחנו נבחר את השאלות המעניינות ביותר ונענה עליהן בניוזלטר הבא!

כתובת למשלוח שאלות: info@landwer.co.il

מקינטה – מדריך למתחילים:
 

מקינטה (מכונה קטנה באיטלקית) היא כלי להכנת קפה מוקה (דומה לאספרסו) מבושל בבית.

בדרך כלל המקינטות מקבלות את מקור החום מלהבה גלויה אך ישנן בשוק גם מקינטות חשמליות.

למקינטה יש מקום של כבוד כאביזר מטבח בסיסי ברוב בתי האיטלקים. המקינטה … קראו עוד

אפוגטו הוא משקה איטלקי צונן, הכולל גלידת וניל, אספרסו ולעתים גם ליקר מתקתק.

כדור הגלידה מוטבע בקפה ומכאן שמו: אפוגטו באיטלקית פירושו “טובע”.

 

מתכון קפה – אפוגטו, אופן ההכנה:

בכוס קפה רחבה וקפואה מניחים כדור גלידת וניל ועליו יוצקים מנת אספרסו, כך שחלק מהגלידה יימס.
מסיימים עם … קראו עוד

על תיירות קפה (וגם על ספרי קפה)
האהבה לקפה חוצה גבולות ושפות. יש רבים שהיא לוקחת אותם לארצות רחוקות ויעדים אקזוטיים, והכל כדי להגיע אל מולדת הקפה, להביט בשיחים הירוקים-ירוקים ובדובדבני הקפה המרהיבים, להריח את הפולים הטריים – ולטעום מעט מחם והנפלא הזה ביחד עם האנשים שמגדלים וקוטפים אותו.
למרבה השמחה, כדי … קראו עוד

“ישנם ארבע אבות מזון: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן וטראפלס שוקולד”
הקינוח הפופולרי בעולם – טראפלס – הם בעצם כדורי קינוח, בד”כ משוקולד, קטנים ומלאי טעם, הם נקראים על שם הפטריה היקרה בעולם – פטרית כמהין, הנקראת באנגלית טראפל. בעולם הקינוחים השוקולד הוא השולט, … קראו עוד

טיפ-קפה – חימום ספל אספרסו
בהכנת אספרסו בבית או במשרד, חממו את ספל האספרסו לפני מזיגת הקפה בעזרת מילוי מים חמים. לאחר שהכוס התחממה, רוקנו את המים והכינו את האספרסו.

הספל החמה תשמור על האספרסו חם, ותעזור לטעם להתפתח בכוס.
במכונות מקצועיות, מניחים את הספל על … קראו עוד

השאלה החודש מגיעה מירון חדד מראשון לציון.

שאלה: מה ההבדל בין הקפה השחור המקורי, טחון טרי לבוקר וטעם אספרסו של לנדוור?

——————————————————————————————————————————————————–

תשובה

היי ירון,

תודה על שאלתך.

ההבדלים הם בטעם שנובעים משימוש בסוגי פולים שונים לתערובות ורמות קלייה שונות.

קפה לנדוור מציעה ללקוחותיה מגוון של 3 תערובות קפה שחור איכותי: קפה שחור המקורי, קפה … קראו עוד

קפה שחור / טורקי / בוץ

בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, המושג קפה “טורקי”, הוא הגדרה של עובי הטחינה. במקרה הזה זוהי הטחינה הדקה ביותר, על מנת להגדיל למקסימום את שטח פני הגרגרים ולמנוע את תופעת הגרגרים הצפים בכוס.
כאשר אנחנו מתייחס לקפה ה “בוץ” … קראו עוד

דרך ארוכה עושים פולי הקפה מהעצים עליהם הם צומחים, אי שם במרחבים המשווניים הרחוקים, ועד הכוס המהבילה שמונחת לפניכם עכשיו. איכותם של הפולים, כמו גם אופי הקטיף, ההפרדה והקלייה שלהם, יקבעו במידה לא מבוטלת את מידת ההנאה שתשאבו מהקפה שלכם.
הקפה מתחיל את דרכו בשש שנים של צמיחה על שיח הקפה. … קראו עוד

החום מעיק עליכם?

מתכון פשוט וטעים לקפה קר ומרענן לימות הקיץ!

מרכיבים

25cc אספרסו
5 מל’ מי סוכר
30cc חלב טרי מקופסה (ללא קצף)
20cc קצף חלב
קוביות קרח

אופן ההכנה

1. צנן את הכוס עם קוביות קרח
2. הכן אספרסו איכותי
3. ערבב עם מי הסוכר והחלב
4. מזוג לכוס המצוננת והוסף את קצף … קראו עוד

בימים אלו אנו משיקים מארז יוקרתי של קפה טחון טרי לבוקר עם מבחר קופסאות אחסון מעוצבות.

קופסאות האחסון עוצבו ברוח המורשת של לנדוור ובאווירת רטרו, עם איורים גרפיים מרהיבים.
המארז כולל 3 אריזות 70 גרם קפה טחון טרי לבוקר מבית הקלייה של לנדוור, וכן … קראו עוד

סופי כהן, מדריכת קפה מקצועית

שנתיים וחצי בחברה, מדריכה בשטח את צוות הבריסטה של לקוחות החטיבה המקצועית של לנדוור (בתי הקפה, מסעדות ומלונות), אודות תפעול, תחזוקה והכרת הציוד, סוגי המשקאות הקיימים, אופן ההכנה וההגשה שלהם וכמובן הקצפת חלב.

בעבר אחראית בר ברשת ארומה ומנהלת מסעדה בקפולסקי. במסגרת תפקידיה הקודמים עברה הכשרות רבות … קראו עוד

תן לי קילו קפה בעוד שנה בבקשה

לסוחרים בבורסות הסחורות ברחבי העולם יש חוק ישן: אף פעם אל תיתקע בלי קפה אחרי חודש מאי. והסוחרים הממולחים הללו אינם מתכוונים לכוס אספרסו, אלא למלאי עצום – טונות של קפה – שמחירו נקבע מראש במסחר בבורסות … קראו עוד

מתכון למוס שוקולד ואספרסו
חומרים:

100 גרם שוקולד מריר איכותי
2 חלמונים
2 חלבונים
3 כפות סוכר
מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות אספרסו משובח
לקישוט: 1 כף פולי קפה

•  ממיסים את השוקולד במיקרוגל מצננים בטמפרטורת החדר.
•  מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
•  מקציפים בקערה נפרדת שמנת … קראו עוד

מושג החודש: בריסטה קפה

בריסטה (מאיטלקית: Barista) הוא בעל מקצוע המתמחה בהכנת משקאות קפה במכונת אספרסו.

המונח “בריסטה” לקוח מן השפה האיטלקית, שם הכוונה למילה “מוזג” באופן כללי. עם השנים המושג נתקשר להכנת קפה מקצועית והיום המושג בריסטה מתייחס בעיקר למוזגים המתמחים בקפה.

במקומות אשר מייחסים … קראו עוד

יש לי חבר שכל כמה כמה שנים משדרג את חוויית הקפה שלו. כשהיינו בצבא הוא היה מתענג על נס קפה. כשהגיע לגיל 30, עבר לקפה פילטר והודיע שלעולם לא ייגע שוב בקפה נמס. שנים אחר כך קנה לעצמו מכונת אספרסו, ומאז הוא בודק ובוחן זנים חדשים ותערובות חדשות. כשהגיע … קראו עוד

עוגת דלעת אספרסו
לעוגה:
3/4 כוס סוכר חום
כוס אחת דלעת מגורדת
1/2 כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
11/2 כוסות קמח
11/2 כפיות סודה לשתיה
11/2 כפית אספרסו טחון בואקום
1/4 כפית מלח

לציפוי שוקולד אספרסו:
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/2 כוס אספרסו קטן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעררבבים במיקסר את הסוכר … קראו עוד

קפה רובוסטה (Robusta)

פולי הקפה בעולם מתחלקים לשתי משפחות עיקריות: ערביקה ורובוסטה.

קפה הרובוסטה (Robusta) שואב את שמו מהמילה Robust (חסון / איתן) ואכן הוא עץ שנחשב לחזק ועמיד, במיוחד לעומת עץ קפה הערביקה. עץ קפה הרובסטה גדל לגובה של כ-10 מטרים, יש לו יבול … קראו עוד

מאת: חניתא רוזנטל, לנדוור חנות הקפה, מנהלת החנויות

רכישת מכונת קפה לבית או למשרד היא בדרך כלל רכישה לטווח של מספר שנים וכמו כן הוצאה לא קטנה. לכן, הכנו שאלון קצר שיעזור לכם לבחור את מכונת הקפה המתאימה לכם ביותר.

1. כמות: כמה כוסות קפה בממוצע תפיק המכונה?
אם אתם זוג ומדובר על … קראו עוד

איך עושים קפה
היום, כולם כבר מבינים בקפה. וכולם גם יכולים להגיד לכם איך לעשות את הקפה שלכם הכי טעים, הכי טוב, הכי מושקע, הכי חזק. אנחנו לא מתווכחים עם כולם, כי הרי כל אחד ואחד מאיתנו הוא באמת היחיד שיודע מה הכי טעים לו עצמו, ועדיין, הנה כמה המלצות על … קראו עוד

שאלה מהבית:
האם תערובות קפה מורכבות רק מפולי ערביקה או רובוסטה או משילוב של שניהם?

באופן כללי, תערובות קפה מורכבות משילוב של זני ערביקה ורובוסטה.

השילוב של הזנים נותן איזון של טעמים, עוצמה, חמיצות וגוף (body).

יחד עם זאת, ישנן תערובות קפה, בדר”כ של אספרסו, אשר מתבססות על 100% פולי קפה ערביקה.

לדוגמא, חברת … קראו עוד

מצרכים ל-48 עוגיות
300 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אספרסו (אספרסו בוואקום)
2 כפות פולי אספרסו טחונים גס
3 כוסות קמח
1 כוס שוקולד צ’יפס
קורט מלח
הוראות הכנה

לערבב את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית וקלה.
להמיס אבקת האספרסו באמצעות 2 כפות מים רותחים … קראו עוד

קפה הלאטה (לאטה משמעותו חלב באיטלקית) הוא משקה קפה שעשוי ממנת אספרסו, חלב חם וחלב מוקצף.

דומה לקפוצ’ינו אבל חלש יותר בגלל היחסים השונים בין אספרסו לחלב חם וחלב מוקצף.

בעוד שבקפוצ’ינו הקלאסי – המשקה (170-200 מ”ל) מתחלק … קראו עוד

אומרים שהוא התגלה בזכותן של כמה עזים מרקדות או תודות לציפורים אנרגטיות במיוחד. הקפה התחיל בתור חומר ללעיסה באתיופיה ולאחר שנוודים אירופאים גילו אותו, הוא לא הפסיק לכבוש לבבות, אפילו את זה של האפיפיור
קפה. שותים אותו בכל ארצות המערב, בדרום אמריקה, בעולם הערבי ובאפריקה. תמצאו אותו ברוב הבתים – הוא … קראו עוד

לבצק האספרסו:
1/2 כוס חלב
1.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות חמאה ממוסת
2 כפיות אבקת אספרסו טחון
3 כפיות אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח

מוסיפים לקערת לישה את כל הרכיבים ולשים לבצק כ-5 דקות.

מניחים את הבצק במקום חמים להתפחה, כשעתיים.
למילוי הנוטלה:
רבע כוס סוכר חום
1 כפית אספרסו טחון
1/2 כוס … קראו עוד

חדש בישראל! מכונת הקפסולות המתקדמת מבית illy מדגם

Francis Y3

אפשר לזהות רעיון מצוין לפי הפרטים הקטנים. מכונת הקפה החדשה Francis Y3 מבית illy הינה קומפקטית ואלגנטית, מתאימה בדיוק לרוחב כוס הקפה ולא תופסת הרבה מקום במטבח. זה כל מה ש-illy זקוקה לו כדי להפיק … קראו עוד

למרבה ההפתעה הודו נחשבת לאחת מיצרניות הקפה הגדולות בעולם, עם כ-3.5 מיליון שקים בשנה.

רוב הקפה הוא רובוסטה הנמכר בעיקר לשוק התעשייתי. יחד עם זאת, בשנים העלאת קבצים האחרונות, בשל לחץ הממשלה, החל גם פיתוח גידולי קפה הערביקה הנחשב איכותי יותר.

כשטועמים קפה מהודו, אפשר … קראו עוד

קפה בעבודה הוא הרבה יותר ממנת קפאין מעוררת. יש לא מעט סיבות טובות ללגום אותו בין תשע לחמש ואנחנו מהמרים שלא כולן מוכרות לכם
פעם, לא מאוד מזמן, כשרוב האנשים חיו בכפרים, מקום ההתכנסות היה באר המים. גברים ונשים נאספו סביבה בלווייתם של כמה עזים וגמלים, לא רק בשביל להרוות את … קראו עוד

נוק בוקס (Knock-Box) הוא כלי לריקון הקפה מידית החליטה של הקפה.

המטרה שלו היא להוציא את “עוגיית הקפה” מראש הידית לאחר החליטה על ידי דפיקת הידית והכנת הראש לקראת החליטה של הקפה הבא בתור.

ישנם מגוון סוגים של נוק בוקס, ביתיים או מקצועיים כאשר הביתיים … קראו עוד

חומרים ל-20-30 פרלינים:

– תבנית פרלינים בצורת לב

– למלית:
200 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס  שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
30 מ”ל (2 כפות) ליקר קפה
3 כפות קפה אספרסו בואקום

– לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן הכנה
מכינים את מלית הקרם:
1. מחממים שמנת וחמאה לסף רתיחה.
2. מוסיפים את הקפה, מערבבים … קראו עוד

כשהגיע הקפה לאירופה קראו לו הנוצרים משקה השטן בגלל הצבע האדום של פולי הקפה כאשר הם נמצאים בקליפתם.

רק בסוף המאה ה-16 האפיפיור קלמנט השמיני התיר את השימוש בו.

האגדה מספרת שהוא טעם מהקפה, וכשהרגיש את טעמו קבע כי שאין סיבה שרק המוסלמים ייהנו ממנו … קראו עוד

הקפה שמונח על המדף בכל מטבח ובכל משרד נראה אולי מובן מאליו, אבל הדרך שהוא עושה עד אלינו מאתיופיה, קולומביה, ברזיל או ג’מייקה היא ארוכה ומורכבת
בשירו הנפלא “לא ידעתי שתלכי ממני”, כתב אהוב מנור: “את היית דבר כל-כך בטוח / כמו קפה בבוקר, כמו שינה.” השיר עוסק בלב שבור, לא … קראו עוד

קרנצ’יות, נימוחות ונמסות בפה.
מתכון לעוגיות שהן כיף גדול ליד ספל קפה משובח…

רכיבים
• 2 כוסות קמח רגיל
• 1/2 כוס אבקת סוכר
• 1 כפית קפה שחור טחון טרי לבוקר
• קליפה מגוררת מתפוז אחד
• 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1/2 כוס סוכר חום
• קורט מלח

אופן … קראו עוד

במקומות שונים בעולם מתארים את שלבי הקלייה השונים בשמות שונים. בארגון המומחים לקליית קפה באמריקה SCAA ניסו לקבוע סולם אחיד, על ידי שימוש בכלי שמודד את הצבע ונותן משקל לכל צבע (אגטרון). אולם, ברוב המקומות בעולם ממשיכים להשתמש בשמות שהיו נהוגים מאז ומתמיד. המעבר משלב לשלב בקלייה לא חד, ונתון … קראו עוד

צבעים חדשים למכונת Y3, בנוסף על הצבע השחור הקלאסי ניתן להשיג בצבעים כתום, ירוק-לימוני ולבן.

ועכשיו במבצע שווה במיוחד:

קנו מכונת illy Francis Y3 וקבלו מקציף חלב אוטומטי של illy במתנה (שווי של 400 ש”ח)!

קפה יכול לעזור לכם ללמוד ולזכור פרטים טוב יותר. כדי שזה יקרה, יש שלושה דברים שכדאי לעשות
האם גם אתם צורכים יותר קפה כאשר אתם צריכים ללמוד למבחן, לחזק את הזיכרון ולהגביר את הריכוז? הרבה אנשים שותים קפה ומשקאות אחרים שמכילים קפאין כאשר הם צריכים להתמודד עם משימת למידה או עם … קראו עוד

דוחסן קפה (Tamper) באנגלית, הוא משטח עגול, עשוי פלסטיק, מתכת או עץ, המתאים לגודל ידית הפילטר ומשמש לדחיסת הקפה הטחון.

חשוב לוודא שקוטר משטח הדוחס יתאים לידית האספרסו.

במטחנות מסוימות, בעיקר בבתי קפה, הדוחס צמוד למטחנה ולעיתים אף חלק ממנה, והדחיסה נעשית על ידי הרמת … קראו עוד

המצרכים:
1 עוף
5 שיני שום כתושות
2-3 בצלים מחולק לרבעים
4-6  תפוחי אדמה קלופים וחצויים
2 בטטות חתוכות לעיגולים ברוחב 1.5 ס״מ
2 כפות בהרט
כפית פלפל, כפית מלח
2 כפות קפה שחור טחון טרי לבוקר
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את המלח, פלפל עם הבהרט, מחממים 2 כוסות מים בפינג’אן,
לקראת … קראו עוד

בתי קפה מועילים ליצירתיות, בגלל הקפאין, בגלל הרעש ואם יש לכם מזל – אז גם בגלל המוזיקה
יש אנשים שנולדים יצירתיים יותר ויש כאלה שפחות, אבל בכל המקרים היצירתיות היא יכולת שדורשת הזנה מתמדת. העצות הנפוצות להזנת היצירתיות כוללות שינה מספקת, האזנה למוזיקה ובעצם צריכת תרבות באופן כללי, הקצאת זמן לחשיבה … קראו עוד

אינדונזיה על 235 מליון התושבים שבה פזורה על קבוצת האיים הגדולה בעולם, מעל 17,000 איים. אולם, רק ב-12 איים מגדלים קפה.

אינדונזיה היא ספקית הקפה הרביעית בגדלה בעולם ומספקת כ-6 מיליון שקים בשנה, שהם כ-5% מתפוקת הקפה בעולם והיא אחת מיצרניות הרובוסטה הגולות בעולם.

לקפה … קראו עוד

שני אספרסו, חולצה מכופתרת, עוגייה והרבה סטייל
בתי אופנה ששואפים להציע ללקוחותיהם לא רק בגדים, אלא גם חוויה וסגנון חיים, אימצו בתי קפה. גם אנחנו רוצים ללגום אספרסו בין מדידת מכנסיים ללבישת חולצה

אצל הרבה אנשים קפה מתערבב עם שופינג. מדובר בעצם באחד מהצמדים הבלתי נפרדים של תרבות הפנאי. מחזה שכיח בקניונים … קראו עוד

קפה וכדורגל
ברזיל זה כדורגל. ברזיל זה גם קפה. לכבוד המונדיאל, שמתקיים הפעם בארץ הטרופית היפה, בדקנו איך מערבבים קפה עם כדורגל

כדי להבין איך נראה יום עבודה של אנשים מעולם הכדורגל בתקופת משחקי גביע העולם, שוחחנו עם אבי מזרחי, מנהל מערך מנויים וכרטיסים במועדון הכדורגל … קראו עוד

הקיץ כאן, וזה בדיוק הזמן שאנחנו מחפשים משהו קר וטעים, וכמובן – בטעם קפה

קבלו את המתכון שלנו שלנו לקרטיב אספרסו מעולה – בטעמי אספרסו אילי illy

הכנת הקרטיבים היא פשוטה: הכינו אספרסו מקפסולת אילי illy האהובה עליכם והמתיקו היטב (הקור ימתן … קראו עוד

קפה מהמעלה הראשונה, קפה מענג – זהו החזון, התשוקה והאובססיה של illy. רעיון פשוט שנוצר באמצעים מורכבים: שמונה עשורים של ניסיון, ידע שאין לו מתחרים בתחומי הביולוגיה והכימיה של הקפה; יכולות קלייה שאין שני להן; חדשנות חלוצית; טכנולוגיה פורצת דרך; ותשוקתה של משפחה ליזמות.
יש טעם, תחושה וארומה שהם של illy … קראו עוד

מד טמפרטורה (טרמומטר) עוזר לנו לדעת את הטמפרטורה של החלב בעת הקצפתו.

רצוי שהטמפרטורה לא תעלה על 70 מעלות צלסיוס.

ישנם בעלי נסיון שסומכים על תחושת היד שלהם במדידת החום.

יחד עם זאת, לדעתנו תמיד עדיף להשתמש במד טמפרטורה, בדומה לבתי קפה מובילים בהם מד … קראו עוד

המדינה הקטנה קוסטה ריקה מייצרת בין 2 ל-3 מיליון שקים בשנה, שאיכותו נחשבת בין הטובות בעולם ויש ביקוש רב לקפה זה. הקפה מקוסטה ריקה נחשב לרומנטי ואקזוטי.

הרבה חובבי קפה נוהגים לשתות אותו כזן יחיד ולא בתערובת. רוב הקפה בקוסטה ריקה גדל באזורים הרריים, … קראו עוד

רכיבים
30 מ”ל אספרסו illy
5 גר’ אבקת קקאו
10 מ”ל מי סוכר
80 מ”ל חלב טרי
20 מ”ל חלב מוקצף
אופן ההכנה

– בעזרת מוט הקצפה, מערבבים את החלב הטרי והמוקצף, אבקת קקאו ומי סוכר יחד למשך 30 שניות, עד שנוצרת שכבת קצף
– מוזגים לתוף ספל illy שקוף
– מכינים … קראו עוד

מתי התחלתם לשתות קפה? אצל רבים תחילת הרומן עם הקפה הייתה צעד אל המגרש של הגדולים. עם הזמן לומדים ליהנות לא רק מההשפעות המעוררות אלא גם מהטעם המורכב של המשקה
זוכרים את כוס הקפה הראשונה שלכם – לא זאת של הבוקר, אלא הקפה הראשון … קראו עוד

חומרים
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
0.5 כפית אבקת סודה לשתיה
0.5 כפית קינמון
4 ביצים
1 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
0.5 כוס דבש
כוס אספרסו חזק מצונן לטמפ’ החדר
אופן ההכנה
1. ערבבו את החומרים היבשים תחילה: הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתיה, והקינמון.
2. הכניסו למיקסר את הביצים, הסוכר, השמן … קראו עוד

מהם פולי הקפה ומאיפה הם מגיעים?

פולי הקפה שוכבים בתוך “אריזה” של פרי הנקרא Cherry בגלל צבעו האדום העז. בכל פרי שוכבים 2 פולי קפה ירוקים צמודים אחד לשני.

1 ק”ג פולי קפה קלויים מיוצר מכ-7 ק”ג דובדבני קפה (Cherry) כולל הקליפה.

כלומר, מקטיף של עץ … קראו עוד

חדש באתר!

האזור האישי מאפשר רישום פרטים שיזכרו בהתחברות הבאה ויאפשרו לך לשכפל רכישות קודמות.

הכל על מנת לייעל את תהליך ההזמנות מאתר.

לרישום לאזור האישי לחצו כאן

קפה ומאפה. קפה ועוגה. קפה עם שניים סוכר. למה אנחנו אוהבים כל-כך משהו מתוק ליד הקפה שלנו? מצאנו שלוש סיבות עיקריות ויש לנו גם הצעה שתחסוך לכם קלוריות
סיבה ראשונה: בני אדם פשוט אוהבים מתוק, לא רק ליד הקפה
הגנטיקה שלנו, בני האדם, גורמת לנו להימשך לטעם המתוק תמיד ובמיוחד כששנה חדשה … קראו עוד

מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
200 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
1 ספל אספרסו חזק
4 ביצים
½ 1כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 מיכלי שמנץ חמוצה
 
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל170 מעלות.
2.שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר בינוני וממיסים על להבה בינונית.
מסירים מהאש. מוסיפים את הקפה והביצים ומערבבים … קראו עוד

גם אם במקרה אינכם גרים בקרבת אחת מחנויות הקפה שלנו, זה לא אומר שאתם צריכים לוותר על הקפה האיכותי שלנו. בעזרת אפשרויות השילוח שלנו המוצרים של לנדוור יגיעו רחוק, לכל מקום שתרצו.

היות ואנו יודעים שלא כל האנשים דומים אנו מבינים שאין כזה דבר מושלם: לכן גם שיטת השילוח צריכה … קראו עוד

מה ההבדל בין קפה שחור, נמס ואספרסו? כולנו שותים את אחד מסוגי הקפה הללו, אבל האם חשבתם פעם מה ההבדל ביניהם?
ייצור של קפה שחור (טורקי) מתחיל במיון של פולי קפה ירוקים וקלייה שלהם. לאחר הקלייה מקררים את הקפה ונותנים לו לנוח למשך כ-24 שעות משום שפולי הקפה עדיין פולטים גזים. … קראו עוד

חוש הטעם אינו פועל לבדו. לצבע הכלים, וגם לצורה שלהם, יש השפעה ממשית על הטעם שאנו חווים כשאנו שותים קפה או אוכלים קינוחים ומאכלים אחרים, גם בלי שנשנה את המתכון
חוש הטעם אינו פועל במבודד. לא תמיד אנו מודעים לכך, אבל פעמים רבות תחושות שאנו מייחסים לבלוטות הטעם לבדן נוצרו משילוב … קראו עוד

רכיבים:
1 כוס אספרסו מצונן
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
250 גר׳ גבינת מסקרפונה
חבילת עוגיות חמאה
אבקת קקאו ופולי קפה לקישוט

אופן ההכנה:
1. מקציפים שמנת. כשמתחילה להיווצר קצפת, מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצפת יציבה ורכה.
2. מוסיפים בתנועות קיפול את קרם המסקרפונה לתוך … קראו עוד

קפה שחור לנדוור המקורי הוא הקפה הקלאסי והוותיק ביותר שלנו.
הכל התחיל בשנת 1919 כאשר משה לנדוור פתח בית קפה במרכז ברלין שהפך במהרה לאחד הפופולריים בעיר. לנדוור החליט להצמיד ליד הבית הקפה שטח נוסף, שבו עסק בקליית הקפה ובאריזתו. בשנת 1933, החליט משה לנדוור שבגלל עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, תעלה … קראו עוד

הרבה חובבי קפה מכירים את התמונה של החוואי חואן וואלדז המשופם, המוביל את חמורו בשדות הקפה הקולומביאניים. יחד עם זאת, רובם אינם יודעים שהאיש אשר גילם את דמותו של החוואי היה שחקן מקצועי שהופיע במסע פרסום שנערך לקידום הקפה מקולומביה.

ממשלת קולומביה משקיעה מאמצים רבים … קראו עוד

למה אנשים שותים קפה – בשביל הקפאין המעורר או בשביל הטקס? חשבנו שמדובר בשאלה פשוטה, אבל גילינו שהתשובה די מורכבת
אם סוד ההצלחה חובקת העולם של הקפה הוא הקפאין, איך נסביר את מכירות הקפה הנטול? אם הטקס הוא העניין, איך מסבירים את כוסות הנייר עם מכסה הפלסטיק שאנו חוטפים בחופזה, נכנסים … קראו עוד

מרכיבים:
250 גר׳ ביסקוויטים פתי בר
3/4 כוס חלב
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
200 גרם שוקולד מריר, שבור
כוס אספרסו קצר
כף פולי קפה כתושים גס
הוראות הכנה:
מרסקים פתי בר גס, בבלנדר
בסיר מחממים חלב וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
מוסיפים חמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
מוסיפים … קראו עוד

החודש נספר לכם על מוצר מעולה, שימושי ואיכותי! קפה שחור לבוקר במנות אישיות של 7 גרם.

ישנם מספר יתרונות לשימוש במנות אישיות.

היתרון הבולט ביותר הינו שהקפה תמיד יהיה טרי! כפי שכפר סיפרנו לכם לא פעם, האויב מספר 1 של הקפה הינו חמצן. ברגע שיש מגע … קראו עוד

באחת הכתבות הקודמות סיפרנו לכם על כל סוגי הקליות שקיימים וההבדלים ביניהן.

הפעם נתמקד בקלייה הצרפתית בה הטמפרטורה מגיעה ל-245-260 מעלות, החומציות נעלמת ומופיעה המרירות הידועה של הקפה. בשלב הזה הפולים כבר נראים די דומים לפולים בשלב וינה והדרך היחידה להבחין בין השלבים … קראו עוד

וייטנאם הינה מדינה הממוקמת בדרום מזרח אסיה ומהווה היום את אחת מהמדינות החשובות ביותר בעולם הקפה.

מדינה זו היא דוגמא מצוינת לאיך ממשלה יכולה לחת החלטה ולהפוך את הקפה למכניס כסף מרכזי בהכנסות המדינה. בשנת 1980 תפוקת המדינה הייתה מזערית ותוך 25 שנה … קראו עוד

3 כוסות קמח
1 כוסות סוכר
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגוררת
3 ביצים
3 חלמונים
4 כוסות של תערובת שקדים אגוזים ופירות יבשים חתוכים לקוביות
1 כף ליקר תפוזים

1. לחמם תנור ל-180.
2. לערבב במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים היבשים וקליפת התפוז.
3. להוסיף לתערובת את הביצים … קראו עוד

מדינה ענייה זו, שוכנת בחוף המערבי של אפריקה.

המדינה ממוקמת בין 15 יצרניות הקפה הגדולות בעולם אך התמורה נמוכה בגלל הרובוסטה שהיא מפיקה.

הסיווג בחוף השנהב הוא לפי כמות פגומים וגודל, כשהטוב ביותר מקבל ציון 0, אחריו 1 והגרוע 4.

הקפה מחוף השנהב הוא קפה … קראו עוד

חדש חדש חדש!

לראשונה בישראל, קפסולות illy idillyum!

קפה ייחודי זה הינו מזן ערביקה מיוחד שפותח על ידי האוניברסיטה לקפה של illy וגדל באל סלוודור. קפה יוצא דופן זה מכיל באופן טבעי רמה נמוכה מאוד של קפאין: פחות מ- 1%.

הארומה והטעם המיוחדים … קראו עוד

לבצק:
3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
כוס ורבע (300 מ”ל) חלב פושר
למלית:
100 גרם שוקולד מריר 56%
100 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפות אספרסו טחון בוואקום
1/2 כפית קינמון
1 כוס אגוזי לוז קלופים וקצוצים … קראו עוד

האזור האישי באתר לנדוור!

אין צורך להכניס את הכתובת שוב או לזכור מה הזמנתם בפעם שעברה, כל המידע נמצא באזור האישי שלך.

כל מי שירשם החודש יקבל שי של 2 שקיות קפה שחור איכותי של לנדוור!

* (החבילה תישלח ישירות, אין צורך בשובר)

 

לרישום לחצו … קראו עוד

האם בקפה ערביקה יש יותר קפאין מבקפה רובוסטה?

התשובה היא לא.

בקפה רובוסטה יש 2.7% קפאין, שזה כמעט כפול מהשיעור של 1.5% בקפה מזן ערביקה.

יש הטוענים שאחת הסיבות לכך שהטעם ברובוסטה הוא אגרסיבי ומר לעומת הערביקה היא משום שיש לו יותר קפאין בהשוואה לערביקה.

 

 

>> לחנות … קראו עוד

סקר שבוצע בארצות הברית הראה שעובדים מייחסים חשיבות רבה לקפה טוב בעבודה. חלקם אפילו טוענים שהוא עוזר להם לסגור עסקאות עם לקוחות ולעבוד טוב יותר כצוות
כמו שהמטבח הוא הלב של הבית, המטבחון הוא כנראה הלב של המשרד, בעיקר אם פועמת בו מכונת קפה. בסקר שבוצע לאחרונה העידו עובדים … קראו עוד

כדורי שוקולד קפה וקוקוס
• 50 גר׳ חמאה
• 1/4 כוס קקאו איכותי
• 1/2 כוס סוכר חום
• 1 כוס אספרסו קצר
• 1 כוס שברי קוקוס
• 1  כפיות קינמון
• 1 כוס פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:
• ממיסים את החמאה.
• מוסיפים סוכר … קראו עוד

חדש בחנות הקפה!

אריזת מתנה מרהיבה הניתנת להתאמה אישית!

ניתן להתאים את תוכן המארז לפי הצורך והתקציב.

>> לרכישה לחצו כאן

>> למידע על מתנות לעובדים לחצו כאן

אספרסו בשכונה
רני ויניגר, שועל קפה ותיק שבוורידיו זורם אספרסו חם, מתייצב כבר 36 שנה כל בוקר בקפה השכונתי שלו. ניסינו להבין את סוד הקסם של בית קפה ותיק ויציב כל כך
כבר 36 שנה, מאז שהוא בן 20, רני וינינגר קם בחמש בבוקר, אומר בוקר טוב לציפורים ופותח … קראו עוד

מצרכים
1 כף אבקת אספרסו טחון בוואקום של לנדוור
2 כפות חלב חם (30 מ”ל)
200 ג’ חמאה רכה
200 ג’ גבינת שמנת 30% שומן, בטמפרטורת החדר
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 ג’)
1 שקית סוכר וניל
1/2 2 כוסות קמח לבן (350 ג’)
3 כפות קקאו (30 ג’)
אופן … קראו עוד

איך יודעים שקפה הוא טוב? התשובה המקובלת לשאלה זו היא – נשתה ונראה.
למזלנו, מבט קצר על משקה הקפה לאחר מזיגתו, ובמיוחד על משקה האספרסו, מאפשרת לנו לדעת האם הקפה הוכן כהלכה והאם הפולים היו טריים ואיכותיים. כל זאת עוד לפני הלגימה הראשונית. שכבת הקצף החומה המכסה את הקפה, הינה הקרמה … קראו עוד

תערובת הסופרימו באריזה הכסופה היא אחת התערובות האהובות ביותר על קהל הלקוחות.

התערובת מורכבת מ-70% פולי ערביקה ו-30% פולי רובוסטה. פולי הקפה מגיעים מאפריקה, הודו ודרום אמריקה ונקלים בקלייה כהה יחסית, מה שנותן לקפה גוף מלא, טעמים עזים של קפה בנגיעות … קראו עוד

קפה ירושלמי אסלי
קפה רימון במדרחוב ירושלים הוא מוסד עירוני ותיק. המשימה הגדולה של בעליו היא למצוא את האיזון שבין חדשנות לבין מסורת ירושלמית שאינה ממהרת לרדוף אחר טרנדים ולאמץ חידושים. עם שני סניפים-אחים, בקניון Big Fashion בבית שמש ובממילא, המשימה של משפחת רימון מעניינת אפילו יותר. יהב רימון, דיבר איתנו … קראו עוד

למה צריך לטחון קפה ולמה לטחון קפה בבית?
מדוע אי אפשר להשתמש בפולי הקפה כפי שהם? לאמיתו של דבר ניתן להכין קפה גם מפולי קפה שלמים, אך התוצאה מאכזבת ביותר.
טחינת הקפה מיועדת לשבור את הקליפה הקשה של פולי הקפה ולהגדיל את שטח הפנים של גרגרי הקפה.

כך המים ממצים היטב את השמן … קראו עוד

החומרים:
4 בננות קפואות
4 תמרים קפואים
5-8 פולי קקאו
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר רב עוצמה
את כל הרכיבים וטוחנים היטב.

מגישים מיד בליווי שקדים
או שומרים במיכל אחסון למועד מאוחר יותר

בריסטה זה מקצוע. זהו הרעיון מאחורי הדרכות הקפה בלנדוור. בשביל מי שעובר אותן, הקפה מתמלא בטעם ובמשמעות חדשים
“ישראל היא מעצמת קפה”. את המשפט הזה שמענו לא אחת בשיחות עם בעלי בתי קפה בארץ.

שלום ספליצקי, מנהל השירות הטכני והממונה על הדרכות הקפה בלנדוור, מסכים גם הוא עם הקביעה. זה לא אומר … קראו עוד

החומרים:
5 חלבונים
½ כוס סוכר
½ כוס דבש או סילאן
300 ג’ גרנולה
100 ג’ שקדים מולבנים
100 ג’ פיסטוק
100 ג’ גרעיני דלעת וחמניה
½ כפית קינמון
1 כף אבקת אספרסו טחון של לנדוור
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה.
להניח בעזרת כפית תלוליות מהתערובת
לאפות כ-1/4 שעה בחום  180 מעלות .
לצנן ולהגיש.

חומציות – מרכיב הטעם החזק ביותר בקפה
החומציות מהווה את מרכיב הטעם החזק ביותר בקפה. חשוב להבהיר שלא מדובר בחומץ בקפה, אלא בגוון חומצי שמעניק לשותה הרגשת רעננות נעימה בתחתית הלשון ובחלל הפה.

קל מאוד להבחין ברמת החומציות כאשר משווים קפה אחד למשנהו.

קפה בעל חומציות גבוהה יהיה עדין ורך וקפה ללא חומציות … קראו עוד

האספרסו המשובח של illy מגיע למטבח הביתי
שיתוף פעולה חדש בין חברת קפה לנדוור, יבואנית illy בישראל, לבין חברת ניופאן הופך את מכונות הקפה הביתיות של illy לזמינות הרבה יותר.

אתם נהנים מהיצע מכונות מורחב וצריכים רק לבחור קפסולה כדי למזוג לעצמכם בבית קפה מצוין

אנשים שאוהבים קפה ויודעים להעריך ספל קפה טוב … קראו עוד

את תערובת האספרסו הארומטית לתיבול עוף ובשר, גילינו בין מאות התבלינים שב׳חוות התבלינים – בית לחם הגלילית׳.
היא מכילה פולי קפה טחונים, פפריקה מעושנת, פלפל שחור, פטרוזיליה ושום.

אופן ההכנה:
יש לערבב את התערובת עם שמן זית ולמרוח על נתחי חזה עוף ותפוחי אדמה.
לצלות בגריל.
להגיש לצד … קראו עוד

כחלק מהחזון שלה, חברת קפה לנדוור מקפידה על חדשנות ועדכנות טכנולוגית. בחודשים האחרונים הצטיידה החברה בשני “גאדג’טים” גדולים במיוחד: הראשון משפר את איכות הקפה, השני משפר את איכות האוויר
בחודשים האחרונים התחדשה חברת קפה לנדוור בשתי רכישות משמעותיות, שכבר שולבו בתהליכי העבודה במפעל הקלייה … קראו עוד

תערובת קראנצ׳ית המשמשת כתוספת ליוגורט ולסלט פירות
חומרים:
2 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים מקולפים
1/2 כוס חצאי שקדים קלופים
1/2 כוס אגוזי לוז טבעיים
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
2 ספלוני ׳אספרסו טחון בוואקום׳ של לנדוור
1/2 חלווה מפוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים … קראו עוד

חנויות הקפה של “קפה לנדוור” – גן עדן לחובבי קפה
בואו לבקר אותנו באחת משלושת חנויות הקפה שלנו:

רמת החייל: ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. שעות פתיחה: א-ה: 08:00-19:00, ו’: 09:00-14:00 . טל’ 03-6445520

רמת גן: שהם 7 , מגדל פז. שעות פתיחה: א-ה: 08:00-19:00, ו’: 09:00-14:00 . טל’  03-5748280

חנות המפעל, חולון: היובל 6. … קראו עוד

הוא טעים, הוא מעורר, יש לו תפקיד חברתי והוא תירוץ להפסקה. את כל זה אתם כבר יודעים. אבל יש עוד כמה עובדות, רובן משמחות, … קראו עוד