טראפלס קפה והל – מתכון

6

טראפלס קפה והל – מתכון

“ישנם ארבע אבות מזון: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן וטראפלס שוקולד”
הקינוח הפופולרי בעולם – טראפלס – הם בעצם כדורי קינוח, בד”כ משוקולד, קטנים ומלאי טעם, הם נקראים על שם הפטריה היקרה בעולם – פטרית כמהין, הנקראת באנגלית טראפל. בעולם הקינוחים השוקולד הוא השולט, ביתרון משמעותי, והשילוב הטוב ביותר ביחד עם שוקולד הוא, ללא ספק, קפה! עם התפתחות הטכנולוגיה, שהכניסה מכונות קפה לכמעט כל מטבח, תוספת של קפה לקינוחים נעשתה קלילה – מכניסים קפסולת קפה למכונה, לוחצים על הכפתור – והרי לנו אספרסו מוכן. מעבר לכך, כיום כמעט כל בית קפה מחזיק קפסולות קפה משלו אשר מתאימות למכונות הביתיות ומבטיחות קפה בבית באותה איכות של בית הקפה, גם מדפי הסופר-מרקט מציעים מגוון של קפסולות קפה למכונה הביתית, ממגוון חברות ומותגים, לבסוף, ישנן גם חנויות יעודיות המוכרות קפסולות קפה למכונה. כל אלו מסייעים להכנה קלה של הקינוח הפופולרי והאהוב, מה שגרם לכולנו להיות מסוגלים להינות ממנו מבלי להיפרד מסכומים מכובדים או להיאלץ ללמוד בקורס אפיה מתקדם – פשוט להכניס קפסולת קפה למכונה הביתית ולשלב קפה אספרסו איכותי במתכון.

“שוקולד הוא המאכל היחיד שמסמל יוקרה, נוחות, חושניות, סיפוק ואהבה” (קרל פטשקה)
כולנו אוהבים שוקולד, גם מי שטוען שלא – מתגנב למקרר “לגנוב” כמה קוביות בלילה, כשכולם ישנים. למעשה, כולנו גם יודעים שהקינוח הוא החלק החשוב ביותר בארוחה, ארוחה טובה + קינוח טוב = שלמות, ארוחה לא-משהו + קינוח טוב = גם מעולה. טראפלס שוקולד הם קינוח מושלם, פשוט להכנה, קליל וטעים.
טראפלס שוקולד, הנקראים בעברית כמהונים, בגלל הדימיון שלהם לפטריה היוקרתית, וגם בשל טעמם המתוק המעורר כמיהה, הם הקינוח המושלם. קינוח כל כך טעים וכל כך ממכר, אם כך, יהיה מורכב להכנה, נכון?
אז מסתבר שלא, למעשה – ההיפך הוא הנכון – כמהוני שוקולד (טראפלס) הם קינוח פשוט מאד להכנה, אשר מצריך מעט מאד ידע טכני. למעשה, שוקולד איכותי הוא החלק העיקרי של המתכון (בתוספת אספרסו איכותי). כמהונים (טראפלס) הם בעצם כדורוני שוקולד קטנים ומושלמים המיוצרים מגנאש (גנאש הוא למעשה השם המקצועי לתערובת של שמנת ושוקולד), התערובת מצוננת עד אשר היא מתקשה ומצופה בשוקולד ובציפויים שונים. למעשה, לאחר שמשתלטים על הכנת הגנאש הכנת טראפלס נעשית קלילה לגמרי, וזהו קינוח נפלא להגשה לאחר הארוחה או אפילו לתת כמתנה בקופסה מקושטת ויפה. אז הכניסו קפסולת קפה למכונה, חממו את השמנת והמשיכו למתכון.

חומרים:

200 מ”ל שמנת מתוקה
אספרסו קצר
חצי כפית הל טחון
250 ג’ שוקולד מריר חתוך לקוביות
לציפוי: פיסטוקים טחונים
הכנה:
שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה, האספרסו הקצר וההל מביאים לסף רתיחה ומכבים.
מכניסים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
מכניסים למקרר לכשעה או עד שהעיסה מוצקה.
קורצים מעט מעיסה, מגלגלים לכדור, ומצפים בפיסטוקים הטחונים.

מגישים קר, בתיאבון!

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

סל הקניות