fbpx

חומציות הקפה

חומציות הקפה

חומציות – מרכיב הטעם החזק ביותר בקפה

החומציות מהווה את מרכיב הטעם החזק ביותר בקפה. חשוב להבהיר שלא מדובר בחומץ בקפה, אלא בגוון חומצי שמעניק לשותה הרגשת רעננות נעימה בתחתית הלשון ובחלל הפה.

קל מאוד להבחין ברמת החומציות כאשר משווים קפה אחד למשנהו.

קפה בעל חומציות גבוהה יהיה עדין ורך וקפה ללא חומציות טעמו שטוח ואחיד.

לדוגמא קפה ערביקה טוב ממרכז אפריקה חומצי מאוד ואילו קפה רובוסטה מאינדונזיה ידוע ברמת החומציות הנמוכה שלו.

כדי לתאר טוב יותר את עוצמת החומציות נוהגים להשתמש במונחים: חד, שטוח, דל, רך, עדין, טבעי או נמרץ.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *