המגזין

השאלה החודש מגיעה מירון חדד מראשון לציון.

שאלה: מה ההבדל בין הקפה השחור המקורי, טחון טרי לבוקר וטעם אספרסו של לנדוור?

——————————————————————————————————————————————————–

תשובה

היי ירון,

תודה על שאלתך.

ההבדלים הם בטעם שנובעים משימוש בסוגי פולים שונים … קראו עוד

קפה שחור / טורקי / בוץ

בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, המושג קפה "טורקי", הוא הגדרה של עובי הטחינה. במקרה הזה זוהי הטחינה הדקה … קראו עוד

דרך ארוכה עושים פולי הקפה מהעצים עליהם הם צומחים, אי שם במרחבים המשווניים הרחוקים, ועד הכוס המהבילה שמונחת לפניכם עכשיו. איכותם של הפולים, כמו גם אופי הקטיף, ההפרדה והקלייה שלהם, … קראו עוד

החום מעיק עליכם?

מתכון פשוט וטעים לקפה קר ומרענן לימות הקיץ!

מרכיבים

25cc אספרסו
5 מל' מי סוכר
30cc חלב טרי מקופסה (ללא קצף)
20cc קצף חלב
קוביות קרח

אופן ההכנה

1. … קראו עוד

בימים אלו אנו משיקים מארז יוקרתי של קפה טחון טרי לבוקר עם מבחר קופסאות אחסון מעוצבות.

קופסאות האחסון עוצבו ברוח המורשת של לנדוור … קראו עוד

סופי כהן, מדריכת קפה מקצועית

שנתיים וחצי בחברה, מדריכה בשטח את צוות הבריסטה של לקוחות החטיבה המקצועית של לנדוור (בתי הקפה, מסעדות ומלונות), אודות תפעול, תחזוקה והכרת הציוד, סוגי המשקאות הקיימים, … קראו עוד

תן לי קילו קפה בעוד שנה בבקשה

לסוחרים בבורסות הסחורות ברחבי העולם יש חוק ישן: אף פעם אל תיתקע בלי קפה אחרי חודש מאי. … קראו עוד

מתכון למוס שוקולד ואספרסו
חומרים:

100 גרם שוקולד מריר איכותי
2 חלמונים
2 חלבונים
3 כפות סוכר
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אספרסו משובח
לקישוט: 1 כף פולי קפה

•  … קראו עוד

מושג החודש: בריסטה קפה

בריסטה (מאיטלקית: Barista) הוא בעל מקצוע המתמחה בהכנת משקאות קפה במכונת אספרסו.

המונח "בריסטה" לקוח מן השפה האיטלקית, שם הכוונה למילה … קראו עוד

יש לי חבר שכל כמה כמה שנים משדרג את חוויית הקפה שלו. כשהיינו בצבא הוא היה מתענג על נס קפה. כשהגיע לגיל 30, עבר לקפה פילטר והודיע שלעולם לא ייגע … קראו עוד

עוגת דלעת אספרסו
לעוגה:
3/4 כוס סוכר חום
כוס אחת דלעת מגורדת
1/2 כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
11/2 כוסות קמח
11/2 כפיות סודה לשתיה
11/2 כפית אספרסו טחון בואקום
1/4 כפית … קראו עוד

קפה רובוסטה (Robusta)

פולי הקפה בעולם מתחלקים לשתי משפחות עיקריות: ערביקה ורובוסטה.

קפה הרובוסטה (Robusta) שואב את שמו מהמילה Robust (חסון / איתן) ואכן הוא … קראו עוד

מאת: חניתא רוזנטל, לנדוור חנות הקפה, מנהלת החנויות

רכישת מכונת קפה לבית או למשרד היא בדרך כלל רכישה לטווח של מספר שנים וכמו כן הוצאה לא קטנה. לכן, הכנו שאלון קצר … קראו עוד

איך עושים קפה
היום, כולם כבר מבינים בקפה. וכולם גם יכולים להגיד לכם איך לעשות את הקפה שלכם הכי טעים, הכי טוב, הכי מושקע, הכי חזק. אנחנו לא מתווכחים עם כולם, … קראו עוד

שאלה מהבית:
האם תערובות קפה מורכבות רק מפולי ערביקה או רובוסטה או משילוב של שניהם?

באופן כללי, תערובות קפה מורכבות משילוב של זני ערביקה ורובוסטה.

השילוב של הזנים נותן איזון של טעמים, עוצמה, … קראו עוד

מצרכים ל-48 עוגיות
300 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אספרסו (אספרסו בוואקום)
2 כפות פולי אספרסו טחונים גס
3 כוסות קמח
1 כוס שוקולד צ'יפס
קורט מלח
הוראות … קראו עוד

קפה הלאטה (לאטה משמעותו חלב באיטלקית) הוא משקה קפה שעשוי ממנת אספרסו, חלב חם וחלב מוקצף.

דומה לקפוצ'ינו אבל חלש … קראו עוד

אומרים שהוא התגלה בזכותן של כמה עזים מרקדות או תודות לציפורים אנרגטיות במיוחד. הקפה התחיל בתור חומר ללעיסה באתיופיה ולאחר שנוודים אירופאים גילו אותו, הוא לא הפסיק לכבוש לבבות, אפילו … קראו עוד

לבצק האספרסו:
1/2 כוס חלב
1.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות חמאה ממוסת
2 כפיות אבקת אספרסו טחון
3 כפיות אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח

מוסיפים לקערת לישה את … קראו עוד

חדש בישראל! מכונת הקפסולות המתקדמת מבית illy מדגם

Francis Y3

אפשר לזהות רעיון מצוין לפי הפרטים הקטנים. מכונת הקפה החדשה Francis Y3 מבית illy הינה … קראו עוד

סל הקניות