המגזין

כאשר אני מכין אספרסו במכונה, לא תמיד נוצרת קרמה עשירה, למה?
זוהי בעיה נפוצה שכמעט כל מי שיש לו מכונת קפה בבית או במשרד נתקל בה. יכולות להיות מספר סיבות … קראו עוד

גואטמלה שבמרכז אמריקה, היא אחת מהמדינות הקטנות באזור ועם זאת היא אחת מ-10 יצואניות הקפה הגדולות בעולם. האקלים ברמת אנטיגואה, הנמצאת דרומית מערבית לעיר הבירה גואטמלה סיטי, בגובה של כ-1600 … קראו עוד

תגידו לנו איך אתם שותים את הקפה שלכם, ונגיד לכם מאיפה אתם. ולא, זה בכלל לא קשור למבטא שלכם

שיחי הקפה צומחים אמנם רק … קראו עוד

עוגת קפה עם שכבות מענגות של קרם אספרסו ואגוזי לוז
לעוגה
4 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שוקולד צ'יפס
חצי כוס קמח תופח
חצי … קראו עוד

באתיופיה, מקור קפה הערביקה, החלו לגדל את הקפה אי שם במחוז "קאפה" (Caffa), כ-200 ק"מ דרומית מערבית לאדיס-אבבה הבירה. לטענת המקומיים מקור המונח קפה נובע משם המחוז. אתיופיה נחשבת כמדינת … קראו עוד

שחור ושמרני או קר ונועז?
מה הקפה שלך אומר עליך? פסיכולוגית אמריקאית ביצעה מחקר שמטרתו למצוא קשר בין העדפות הקפה של אנשים לבין האישיות שלהם. המסקנות (שכדאי לקחת בעירבון מוגבל): אל … קראו עוד

חומרים
15 בישקוטים

1 כף ליקר קלואה
1/2 כוס אספרסו
250 גר׳ גבינת מסקרפונה
250 גר׳ גבינת 9%
3/4 כוס סוכר
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מחלקים כל אחד מהבישקוטים … קראו עוד

כדי הקצפה עשויים בדרך כלל מנירוסטה ומשמשים להקצפת החלב.

העובדה שהם עשויים מנירוסטה גורמת להם להיות עמידים בחום, לא שבירים, לא מחלידים, מתנקים בקלות … קראו עוד

ברזיל היא ספקית הקפה הגדולה בעולם, אשר מספקת כשליש מתצרוכת הקפה בעולם, מה שכמובן הופך אותה למדינה החשובה והמרכזית ביותר בעולם בתחום הקפה. השטח העצום, בשיפולי האזורים ההרריים, מנוצל לגידול … קראו עוד

אוהבי הקפה המושבעים לא מסתפקים בשתייה ולוקחים את המשקה למחוזות אסתטיים נוספים – מרישומים בקצף של ההפוך, דרך ציורים שנצבעו בקפה ועד עיצוב בפילטרים משומשים. זה נראה נהדר ומריח נפלא

 

נתחיל … קראו עוד

מרכיבים:
• 300 גרם קמח
• 1 שקית אבקת אפיה
• 1 שקית סוכר ווניל
• 1/3 שליש כוס סוכר
• שליש כוס אבקת שקדים מולבנים
• 1/2 כפית … קראו עוד

לראשונה ברשת בתי הקפה לנדוור, ובמיוחד לחודשי החורף הקרירים, מזמינים אתכם לחוויה ייחודית של קפה. בתהליך קלייה איטי במיוחד, ברגע המדויק בו זני הפולים הדרום אמריקאים הגיעו למיצוי אופטימאלי והתמזגו … קראו עוד

ראיון עם משרד עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן – לקוח החטיבה המשרדית
 

 

מתי המשרד הוקם ובמה מתמחה?
משרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן … קראו עוד

עם כל הגינות, הבארים, המסעדות והחופים, בתי הקפה ממשיכים להיות היעד המועדף והבלתי מעורער לדייטים, בעיקר ראשונים. למה? בגלל הטעם, בגלל הריח ובגלל עוד כמה סיבות טובות
אנחנו מרשים לעצמנו לנחש … קראו עוד

ריסטרטו? לאטה? רוצים לדעת אבל פוחדים לשאול? אנו מזמינים אתכם לשלוח לנו שאלות בכל נושא הקשור לקפה ואנחנו נבחר את השאלות המעניינות ביותר ונענה עליהן בניוזלטר הבא!

כתובת למשלוח שאלות: … קראו עוד

מקינטה – מדריך למתחילים:
 

מקינטה (מכונה קטנה באיטלקית) היא כלי להכנת קפה מוקה (דומה לאספרסו) מבושל בבית.

בדרך כלל המקינטות מקבלות את מקור החום … קראו עוד

אפוגטו הוא משקה איטלקי צונן, הכולל גלידת וניל, אספרסו ולעתים גם ליקר מתקתק.

כדור הגלידה מוטבע בקפה ומכאן שמו: אפוגטו באיטלקית פירושו "טובע".

 

מתכון קפה … קראו עוד

על תיירות קפה (וגם על ספרי קפה)
האהבה לקפה חוצה גבולות ושפות. יש רבים שהיא לוקחת אותם לארצות רחוקות ויעדים אקזוטיים, והכל כדי להגיע אל מולדת הקפה, להביט בשיחים הירוקים-ירוקים ובדובדבני … קראו עוד

"ישנם ארבע אבות מזון: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן וטראפלס שוקולד"
הקינוח הפופולרי בעולם – טראפלס – הם בעצם כדורי קינוח, בד"כ משוקולד, קטנים … קראו עוד

טיפ-קפה – חימום ספל אספרסו
בהכנת אספרסו בבית או במשרד, חממו את ספל האספרסו לפני מזיגת הקפה בעזרת מילוי מים חמים. לאחר שהכוס התחממה, … קראו עוד

סל הקניות