fbpx

ההיסטוריה של קפה לנדוור

2

ההיסטוריה של קפה לנדוור

לכבוד יום השנה ה-94 של קפה לנדוור, החלטנו לספר לכם קצת על איך הכול התחיל…

ב-1 למאי שנת 1919 פתח משה לנדוור בית קפה קטן בברלין ברחוב זוסנר 38, אשר הגיש קפה איכותי שנקלה בחלקה הסמוכה לבית הקפה. תוך זמן קצר, בית הקפה הפך להצלחה מסחררת ולשם דבר בברלין של שנות ה-20 במאה ה-19.

 

בשנת 1933, עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, החליטה משפחת לנדוור לעלות ארצה והתיישבה בתל אביב. כמובן שמייד עם הגעתם, החליט משה להקים בית קלייה גם בישראל וכך הפך לנדוור לבית הקלייה הראשון בישראל, שקם ברחוב העלייה 7 בתל אביב. זמן קצר לאחר מכן אף הרחיב את בית הקלייה והעבירו לאלנבי 123.

 

קפה לנדוור הפך במהירות לקפה הנפוץ ביותר בארץ, עוד לפני הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. לאחר הקמת המדינה, בשנות ה-50, רוב הקפה ששווק בארץ היה מבוסס על תחליפי קפה מסוג ציקוריה. קפה שחור אמיתי אפשר היה למצוא אך ורק בלנדוור. גם בשנים שלאחר מכן נותר מפעל הקפה הקטן של לנדוור מוקד משיכה לחובבי הקפה שהיו במדינה הצעירה, ורבים הגיעו לחנות המפעל מידי יום כדי לרכוש קפה אמיתי איכותי, אשר היה מצרך נדיר באותם ימים.

בעקבות הביקוש שהלך וגדל, החליט לנדוור בשנת 1964 להעביר את בית הקלייה מרחוב אלנבי אל מתחם של 1000 מ”ר באזור התעשייה בחולון, שם המפעל נמצא עד היום.

 

בחלוף השנים, קפה לנדוור שומר על ייחודו בזכות האהבה לקפה, תערובות ייחודיות ומתקני הקלייה האיכותיים, כל זאת בשילוב ידיהם המנוסות והבטוחות של עובדי החברה. לא פלא שרבים מלקוחות החברה הם ותיקים ונאמנים, ולא מעט משפחות ששותות קפה לנדוור מזה שלושה וארבעה דורות.

 

על מנת לשמור על חדשנות , ביצעה החברה בשנים האחרונות שדרוג טכנולוגי ותפעולי של בית הקלייה. כיום, כל תהליך ייצור הקפה מתבצע ללא מגע יד אדם ומפעל הקפה של לנדוור הוא מהמתקדמים בעולם. בנוסף, שיפרנו את מערכות הבקרה במפעל ובמעבדה וכיום המפעל עומד בתקנים המחמירים ביותר בתחום המזון: ISO-9001 ו-ISO 22000:2005, המשקפים את דרישתנו לאפס ליקויים. בנוסף, כל מוצרי קפה לנדוור נושאים את כשרות בד”ץ העדה החרדית.

 

בשנת 2004 חברו קבוצת יזמים מתחום המסעדנות וחיי הלילה, לבית הקלייה הוותיק, כדי להקים את רשת בתי הקפה לנדוור וכיום הרשת מונה כ-25 סניפים ברחבי הארץ.

בעזרת הנסיון הרב שצברנו במהלך השנים, לצד רמת השליטה והבקרה על תהליכי הייצור במפעל המתקדם, מבטיחים קפה טרי ואיכותי בכל קלייה. בנוסף, בזכות השמירה הקנאית על המסורת המשפחתית שמונעת מאהבה אמיתית לקפה, יכולים גם היום אוהבי קפה ליהנות מקפה קלוי, טחון ואיכותי, כמיטב המסורת שהחל משה לנדוור בברלין לפני כמעט 100 שנים.

 

החזון שלנו הוא לקדם ולהטמיע תרבות שתיית קפה איכותי בבית, בעבודה ובמקומות הבילוי, תוך כדי הכנסת חידושים בענף, כפי שעשינו מאז ומתמיד.

/ Uncategorized

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *