בריסטה קפה

2

בריסטה קפה

מושג החודש: בריסטה קפה

בריסטה (מאיטלקית: Barista) הוא בעל מקצוע המתמחה בהכנת משקאות קפה במכונת אספרסו.

המונח “בריסטה” לקוח מן השפה האיטלקית, שם הכוונה למילה “מוזג” באופן כללי. עם השנים המושג נתקשר להכנת קפה מקצועית והיום המושג בריסטה מתייחס בעיקר למוזגים המתמחים בקפה.

במקומות אשר מייחסים להכנת הקפה חשיבות רבה, התואר בריסטה ניתן אך ורק למי שרכש דרגת מיומנות גבוהה בהכנת קפה אך לא רק.

 

בריסטה מקצועי חייב להיות בעל ידע נרחב בנושאים הבאים:

  • הכנת קפה על כל סוגיו (אספרסו, קפוצ’ינו, לאטה וכו’)
  • היכרות מעמיקה עם סוגי קפה שונים כולל הרכב התערובת שלהם ואיכויותיהם הייחודיות
  • קליית קפה ומשמעות ההבדלים בסוגי קליות שונים
  • הכרה מדוקדקת של מכונת האספרסו כולל תפעול בעת תקלה טכנית
  • הכרת שאר הציוד המשמש להכנת קפה (מטחנה, מכונת קלייה אם יש, חומרי ניקוי וכו’)
  • יצירתיות ויכולת בהכנת משקאות אחרים מבוססי קפה

בעולם מתקיימות מדי שנה תחרויות רבות ושונות הבוחנות את יכולות הבריסטה ומדרגות ניקוד לפי כל הנקודות הנ”ל.

/ מגזין

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *